Logga Vår Gård
2 jun 2020

NO WASTE,
JUST TASTE

Hejsan! Mitt namn är Karin och jag jobbar som kock på Vår Gård, men i köket är jag mer känd som Kakan. Jag brinner för hållbar matlagning precis som mina kollegor. Intresset för att minska matsvinnet blev både ett lyckat middagsevent och en bok som inte lämnar något på tallriken – No Waste, Just Taste helt enkelt.

Jag har alltid förespråkat att ta tillvara på maten vi äter, det vill säga all mat, även skruttar och snuttar. Förra året ville jag ta det steget längre, och visa på hur gott det kan bli med överbliven mat om man har lite fantasi. Så jag och min kollega som också heter Karin drog igång avsmakningsmenyn No Waste – Just Taste här på Vår Gård. Det blev succé!

Det vi fick höra av alla var just hur lyxigt det smakade, och med något så simpelt som kantstötta hallon och ledsna tomater. Jag har alltid varit engagerad i miljö och natur, ända sedan jag var liten och med åren fått mer fokus på att ta vara på det som naturen ger mig. Att få chansen att dela med mig av min kunskap och passion till andra har varit väldigt givande. Så givande att det blev en bok också.

Det här med att kasta mat och måste få ett stopp. Och vi kan alla hjälpa till, för i grund och botten börjar det med var och en av oss. I min bok har jag samlat mina bästa tips och trix till några goda och enkla recept. Nu är No Waste – Just Taste här. Boken alltså.