Logga Vår Gård
8 dec 2020

Att ta vara på talanger

För inte alltför länge sedan satt jag och Vår Gårds VD Kadi Upmark i köket hemma hos mig – jag hade precis fått mitt tredje barn. Hon hade kommit för att gratulera oss i familjen å personalens vägnar och räcka över en liten blomma. Samtalet kretsade kring nyskapande och hur roligt det är med inredning och projekt.

Ungefär samtidigt som min föräldraledighet var över och det var dags att börja jobba igen, fick vi i personalen de glädjande nyheterna att Vår Gård skulle genomgå en förändringsresa. Ett projekt som på riktigt skulle göra oss till en modern mötesplats, med nya mötesytor och restauranger, och jag skulle få bli en del av dessa projekt.

Samtidigt bröt pandemin ut och det blev viktigare än någonsin att ta samla all den kraft, kunskap och talang som fanns i huset. Det har också blivit en av mina viktigaste lärdomar. Vågar man involvera sina medarbetare och ha tillit, så blir man mångfaldigt belönad tillbaka.

Kadi hade någonstans fångat upp mitt intresse för färg och form under det där samtalet i mitt kök. Jag var otroligt tacksam över förtroendet att få vara med och förverkliga alla dessa visioner. Samtidigt en smula pirrig, hur skulle vi gå tillväga och vad skulle resultatet bli?

Tillsammans med kollegor i huset som har koll på färg och form har vi vridit och vänt på tyger, färgprover, kakel och träslag. Att vi har så bred kompetens i huset har gjort att jag till exempel kunnat få råd om mått och standard hos en kollega , tekniktips av en annan och hjälp med olika materialval av en tredje . Även om jag till viss del är spindeln i nätet, så är denna omfattande förändring, renovering och modernisering något vi gör tillsammans.

”Vågar man involvera sina medarbetare och ha tillit, så blir man mångfaldigt belönad tillbaka.”

Tillsammans är vi så mycket starkare. Det händer något speciellt när alla vågar lita på processen och på varandras kompetens. Om man involverar personalen i tider av kris och använder den kunskap som finns så spar man på resurserna och har dessutom mycket roligare ihop.
Det förtroende jag har fått försöker jag överföra till mina kollegor genom att ge dem ansvar och låta dem växa med sina uppgifter.
Villkoren ser helt annorlunda ut för oss nu, så vi har snabbt ställt om för att anpassa oss till de nya förutsättningarna. Idag är vi ett hotell för privata gäster lika mycket som vi är en inbjudande plats för inspirerande möten och konferenser. Vi har fler nya projekt på gång. Näst på tur är en rad nya dubbelrum med havsutsikt. Vi är inte klara på långa vägar, och det är det som är spänningen. För vem vill vara färdig?


Susanne Larsson, hotell & konferenschef på Vår Gård