Lunch på Vår Gård

Här skapas god mat
som gör gott

Från

145 :-

/person

Med stort fokus på bra råvaror

Med fokus på bra råvaror från lokala producenter och en ekologisk medvetenhet vill vi göra gott för både människor, djur och natur. Vi utvecklar ständigt vårt sätt att laga och hantera mat på ett hållbart sätt genom att ställa krav på oss själva och vår omgivning. Det ser vi som hållbarhet för både gäst och miljö.

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

Närproducerat och säsongsanpassat

I det ständigt sjudande och pulserande köket arbetar våra kockar med en vision och målmedvetenhet om att skapa god mat som gör gott.

Vi strävar alltid efter en ekologisk medvetenhet och arbetar med råvaror som är närproducerade och säsongsanpassade. All mat som serveras i restaurangen är tillagad lagas med omsorg från grunden och på plats. Förutom att det smakar bättre känns det tryggt att ha full koll på innehåll och härkomst. Det blir naturligt att arbeta med närproducerat och råvaror i säsong som då är lättare att få ekologiskt samt får en kortare transportsträcka med mindre miljöpåverkan.

Lunchmeny vecka 50

Måndag 9/12

Förrätt: Grönsakssoppa med pesto, toppad med parmesankrutonger

Varmrätt: Coq au vin. Rödvinsbrässerad majskycklinglår från Munka-Ljungby med champinjoner och potatisstomp

Tisdag 10/12

Förrätt: Caesarsallad med parmesan och krutonger på gårdagens bröd

Varmrätt: Rödbeta ”grenoble” med MCS-märkt sej och citronmajonnäs

Onsdag 11/12

Förrätt: Gotländsk gulbeta med gravad citron och polkabetsblomma fylld med Brillat Savarin (Fransk ost)

Varmrätt: Mjukbakad lax med svenska blåmusslor, dragonmarinerad tomat och fänkål. Serveras med potatisstomp

Torsdag 12/12

Förrätt: Hummus på gula ärtor med senapspicklade morötter

Varmrätt: Pannbiff med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka samt potatispuré

Fredag 13/12

Förrätt: Grönsakssoppa med pesto toppad med parmesankrutonger

Varmrätt: Merguez med ratatouille, getostkräm samt rostad potatis

Information

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyerna beroende på tillgång av råvaror.

Förrätt och varmrätt: 195:-
Endast varmrätt: 145:-

Vegetariskt

Varje dag har vi även en vegetarisk rätt på menyn.

Vi brinner lite extra för det vegetariska köket och för att kunna utveckla det, utmana oss själva och göra det ännu bättre, skriver vi inte ut dagens vegetariska rätt på våra menyer. Det gör att vi kan jobba nära med hela kedjan från odlare genom våra leverantörer till oss själva och på så vis även minska matsvinnet.

Boka bord

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

Från

145 :-

/person

Mail

Meddelande

Kopiera länk

Kalender