Logga Vår Gård
15 jun 2020

DIGITALA MÖTEN –
ETT NYTT KAPITEL

Våren 2020 blev som ingen annan. Några få dagar i mars skakade om oss alla. För oss som är experter på fysiska konferenser blev det tydligt att just behovet av att konferera inte minskade genom Coronakrisen – problemet var att vi inte längre tilläts att träffas. Vi behövde snabbt ställa om för att kunna erbjuda alternativ till det fysiska mötet.

Utveckling i krisens spår – från en dag till en annan hamnade Zoom, Team, Stream och Webinarium på allas läppar. Vi arrangerade live-streamade kongresser, blev värdar för Webinarium och anordnade digitala möten på en rad olika digitala plattformar. Vi kunde inte längre träffas, men kommunicera, det gjorde vi. Kanske mer än någonsin.

Idéer som legat och grott har fått snabbspolas, poleras och presenteras i ljusets hastighet. Framtiden är redan här och i dagsläget utbildas personalen i olika digitala plattformar och diskuterar bästa platsen för en green screen eller vilken kamerautrustning som är mest fördelaktig för olika Webinarium.

Vad vi kan erbjuda? I nästa andetag kom behovsanalysen. Vilka kompetenser behövs nu? Vilka investeringar måste göras? För att kunna erbjuda effektiv kommunikation till alla våra gäster började ett strukturellt arbete med kompetensutveckling. Hur kommer framtidens möten att se ut och hur rustar vi inför morgondagen?

Digitala möten är här för att stanna och blir ett nytt kapitel för Vår Gård och en självklar integrerad del av vår verksamhet. Vår förhoppning är att vi under hösten kommer kunna guida dig som gäst i digitala event och paketera intressanta live-streamade möten. Vi ses!