Logga Vår Gård
10 nov 2020

Att göra val

Följde du också valet klistrad vid skärmen? Kom du på dig själv med att refresha resultat flera gånger i timmen? Det gjorde i alla fall jag, och jag vet varför. Jag greppar efter visshet över framtiden och en känsla av kontroll. Hur ovisst kan ett år egentligen bli tänker jag och googlar lite till…

Valet är över – men vet vi mer? Handen på hjärtat – om vi alla längtar efter status quo så lurar vi nog oss själva. Jag tror inte att det kommer gå tillbaka till hur det var, vad än nu det mår vara. Vi är förändrade och vi lever i förändringens tid.

Att aktivt delta i val är en del av vardagen och inte bara något som händer i den demokratiska processen. Det är ju våra liv. Att ta ställning. Att göra val. Och leva med de nya förutsättningarna som vi blivit tilldelade.

Vad kan vi påverka idag både hemma och på våra arbetsplatser? Vad säger förutsättningarna? Att det är och kommer vara ovisst. Hur lever vi med ovissheten? Jo vi gör det tillsammans. Vi fokuserar på de små valen i vår vardag, både privat och på våra jobb och skapar trygghet genom gemenskap. Vi utvecklar våra relationer, vår människosyn.

Jag är en del av en arbetsplats som har lyft framtid, hållbarhet och innovation i främsta rummet och jag har haft förmånen att få utvecklas tillsammans med en grupp fantastiska människor.

Vi är engagerade. Det är en del av vår ryggrad. Mina kollegor ger mig visshet. Jag tror på dom. Framtiden engagerar och berör helt enkelt. Jag tar ställning för en hållbar och varaktig framtid som medarbete på Vår Gård. Där ligger min röst idag.

Bästa hälsningar Linda på Vår Gård