Boka Nyhetsbrev

Bokning

, :-

Vad vill du boka?

Konferens
Bokningsförfrågan

För dig som enkelt och smidigt vill boka ditt möte direkt online och få bästa möjliga pris (Upp till 50 personer).

Boka Online

Vill du ha personlig hjälp så fyll i dina önskemål så återkommer vi med ett passande förslag.

Be om offert
Övriga event

En ljuvligt julig version av småkakan.

Småkakor

Saffranskakor med äppelsylt

När julen nalkas på Vår Gård sprids en fantastisk doft från bageriet. Här bakas det mängder av julkakor, godis och bullar med julens kryddor. Den klassiska småkakan har fått en jultwist med saffran och äppelsylt. Prova gärna att baka inför julens alla goda stunder.

SAFFRANSKAKAKOR MED ÄPPELSYLT
INGREDIENSER
40–50 kakor
200 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl marsanpulver eller
maizena
1 krm bakpulver
1 krm salt
saffran efter smak

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till en kompakt deg.
Dela upp i 4 bitar och rulla ut till önskad
tjocklek. Kyl en stund. Skär i 1-2 cm breda
bitar, lägg på en plåt och låt dem bli rumsvarma
igen. Tryck en fördjupning i varje kaka och fyll
med äppelsylt.
Grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter.

ÄPPELSYLT
500 g Ingrid Marie
eller andra röda fasta
äpplen (4-5 st)
400 g strösocker

GÖR SÅ HÄR
Dela äpplena och ta ur
kärnhusen. Dela sedan i
mindre bitar, med skalet
kvar.
Koka med sockret i ca
10-15 min. Mixa sedan
sylten slät med mixerstav.
Spritsa i kakorna när
sylten svalnat.

Nyheter

Nytt mötesrum med lounge

Läs mer

Världsmästare Albin berättar

Läs mer

Vintermöten
med värme

Läs mer

Matlåda att köpa med hem

Läs mer