En ljuvligt julig version av småkakan.

Småkakor

Saffranskakor med äppelsylt

När julen nalkas på Vår Gård sprids en fantastisk doft från bageriet. Här bakas det mängder av julkakor, godis och bullar med julens kryddor. Den klassiska småkakan har fått en jultwist med saffran och äppelsylt. Prova gärna att baka inför julens alla goda stunder.

SAFFRANSKAKAKOR MED ÄPPELSYLT
INGREDIENSER
40–50 kakor
200 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl marsanpulver eller
maizena
1 krm bakpulver
1 krm salt
saffran efter smak

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till en kompakt deg.
Dela upp i 4 bitar och rulla ut till önskad
tjocklek. Kyl en stund. Skär i 1-2 cm breda
bitar, lägg på en plåt och låt dem bli rumsvarma
igen. Tryck en fördjupning i varje kaka och fyll
med äppelsylt.
Grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter.

ÄPPELSYLT
500 g Ingrid Marie
eller andra röda fasta
äpplen (4-5 st)
400 g strösocker

GÖR SÅ HÄR
Dela äpplena och ta ur
kärnhusen. Dela sedan i
mindre bitar, med skalet
kvar.
Koka med sockret i ca
10-15 min. Mixa sedan
sylten slät med mixerstav.
Spritsa i kakorna när
sylten svalnat.

Kalender
Nyheter

Vinnare av svenska mötespriset 2020

Läs mer

Köp presentkort
i julklapp

Läs mer

Helgkassen är tillbaka

Läs mer

Ur ett gästperspektiv

Läs mer