En ljuvligt julig version av småkakan.

Småkakor

Saffranskakor med äppelsylt

När julen nalkas på Vår Gård sprids en fantastisk doft från bageriet. Här bakas det mängder av julkakor, godis och bullar med julens kryddor. Den klassiska småkakan har fått en jultwist med saffran och äppelsylt. Prova gärna att baka inför julens alla goda stunder.

SAFFRANSKAKAKOR MED ÄPPELSYLT
INGREDIENSER
40–50 kakor
200 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl marsanpulver eller
maizena
1 krm bakpulver
1 krm salt
saffran efter smak

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till en kompakt deg.
Dela upp i 4 bitar och rulla ut till önskad
tjocklek. Kyl en stund. Skär i 1-2 cm breda
bitar, lägg på en plåt och låt dem bli rumsvarma
igen. Tryck en fördjupning i varje kaka och fyll
med äppelsylt.
Grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter.

ÄPPELSYLT
500 g Ingrid Marie
eller andra röda fasta
äpplen (4-5 st)
400 g strösocker

GÖR SÅ HÄR
Dela äpplena och ta ur
kärnhusen. Dela sedan i
mindre bitar, med skalet
kvar.
Koka med sockret i ca
10-15 min. Mixa sedan
sylten slät med mixerstav.
Spritsa i kakorna när
sylten svalnat.

Kalender

Lördag

18

januari

Vinterlunch på lördagar

11:00-15:00

Nu öppnar vi upp för härliga vinterluncher på lördagar! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med smarriga tillbehör.

Premiär

24

januari

Familjefredag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddagen hos oss! Vårt nya koncept Familjefredag ger mer tid till familj och vänner. Vuxna äter för 150 kr/person och barn under 12 år äter gratis.

Fredagar

Varje vecka

Gruppträning
på fredagar

07:00-07:45

Häng med på ett härligt morgonpass i vår vackra natur. Helt kostnadsfritt för våra gäster och hålls av duktiga instruktörer från SALT Studio.

Mån-fre

Varje vecka

After work
Mån - Fre

16:00-23:00

Kom och slappna av efter arbetsdagen på vår after work. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar.

Fredag

31

Januari

Middag
utan svinn

19:00

No waste, just taste! Vår mest hållbara succé är tillbaka. Våra kockar serverar en kulinarisk middag lagad på enbart överblivna råvaror.

Fredag

14

Februari

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Fredag

6-7

Mars

24h Upplyst
& Stark

15:00

Ett härligt och viktigt dygn för oss kvinnor som söker information, värme och kunskap för att hitta vårt bästa jag i klimakteriet.

Fredag

20-21

Mars

24h
Boot Camp

16:00

Ge dig själv en ordentlig energikick med vårt 24h boot camp. En helg med intensiv utomhusträning i vacker naturskön miljö.

Nyheter

Ansvarig till gästservice sökes

Läs mer

Vinterlunch på lördagar

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer

David Lundqvist gästspelar

Läs mer