Boka Nyhetsbrev

Bokning

, :-

Vad vill du boka?

Konferens
Bokningsförfrågan

För dig som enkelt och smidigt vill boka ditt möte direkt online och få bästa möjliga pris (Upp till 50 personer).

Boka Online

Vill du ha personlig hjälp så fyll i dina önskemål så återkommer vi med ett passande förslag.

Be om offert
Övriga event

INGREDIENSER 4 portioner
1 butternut squash-pumpa, ca 1 kg
Raps- eller olivolja
2 dl smetana
1/2–1 dl pumpafrö (från pumpan eller köpta)
1-2-3-lag: 1 dl ättikssprit, 12%, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
5 tunna skivor färsk ingefära
1 msk enbär
700 g dovhjortytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar
3 dl rött vin
2 msk koncentrerad viltfond

Recept från Vår Gårds restaurang

Dovhjort med Pumpa

”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan på längden och kärna ur. Skala den med potatisskalare. Dela ena halvan i två delar på längden och spar den ena biten till pickling. Skär resten i grova bitar och lägg på en plåt med lite olja. Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk och har fått lite färg, omkring 25 minuter.

2. Mixa pumpan med smetana till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Rosta pumpafröna med lite salt på en plåt i 180 grader i cirka 10 minuter.

4. Koka upp en 1-2-3-lag av ättikssprit, socker, vatten och ingefära. Hyvla resten av pumpan i långa breda strimlor med mandolin eller potatisskalare och lägg i den varma lagen.

5. Sänk ugnen till 90 grader.

6. Rosta enbären i torr panna. Ta upp och lägg åt sidan.

7. Bryn köttet i smör så det får lite färg runtom. Salta och peppra väl. Ta upp och lägg i en ugnsform och låt gå i ugnen till en innertemperatur av 52 grader.

8. Häll under tiden vinet, fonden och enbären i den odiskade pannan och låt det puttra tills hälften återstår.

9. När köttet är klart låter du det vila 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. Lägg upp en klick puré på varje tallrik. Lägg på ett par skivor kött och skeda över lite sky. Strö på rostat pumpafrö. Servera med den picklade pumpan.

Nyheter

Nytt mötesrum med lounge

Läs mer

Världsmästare Albin berättar

Läs mer

Vintermöten
med värme

Läs mer

Matlåda att köpa med hem

Läs mer