INGREDIENSER 4 portioner
1 butternut squash-pumpa, ca 1 kg
Raps- eller olivolja
2 dl smetana
1/2–1 dl pumpafrö (från pumpan eller köpta)
1-2-3-lag: 1 dl ättikssprit, 12%, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
5 tunna skivor färsk ingefära
1 msk enbär
700 g dovhjortytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar
3 dl rött vin
2 msk koncentrerad viltfond

Recept från Vår Gårds restaurang

Dovhjort med Pumpa

”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan på längden och kärna ur. Skala den med potatisskalare. Dela ena halvan i två delar på längden och spar den ena biten till pickling. Skär resten i grova bitar och lägg på en plåt med lite olja. Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk och har fått lite färg, omkring 25 minuter.

2. Mixa pumpan med smetana till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Rosta pumpafröna med lite salt på en plåt i 180 grader i cirka 10 minuter.

4. Koka upp en 1-2-3-lag av ättikssprit, socker, vatten och ingefära. Hyvla resten av pumpan i långa breda strimlor med mandolin eller potatisskalare och lägg i den varma lagen.

5. Sänk ugnen till 90 grader.

6. Rosta enbären i torr panna. Ta upp och lägg åt sidan.

7. Bryn köttet i smör så det får lite färg runtom. Salta och peppra väl. Ta upp och lägg i en ugnsform och låt gå i ugnen till en innertemperatur av 52 grader.

8. Häll under tiden vinet, fonden och enbären i den odiskade pannan och låt det puttra tills hälften återstår.

9. När köttet är klart låter du det vila 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. Lägg upp en klick puré på varje tallrik. Lägg på ett par skivor kött och skeda över lite sky. Strö på rostat pumpafrö. Servera med den picklade pumpan.

Kalender

Fredag

3

April

Webinarium

15:30-16:30

Välkomna på ett kostnadsfritt webinar med Capuma om hur vi blir bättre på att vara lösningsorienterade i krissituationer. Delta fysiskt på Vår Gård eller via webinar. Anmäl dig här.

Fredag

3

april

Middag
utan svinn

19:00

No waste, Just taste är slutsålt den 3 april. Håll utkik efter nästa middag. Vi återkommer med nytt datum.

Lördag

4

April

Trädgårdstips
med Anders

14:00 - 16:00

Träffa vår trädgårdsmästare Anders för tips och råd inför vårens odlingar och bestyr. En härlig dag för alla trädgårdsentusiaster som längtar efter jord under naglarna.

Lördag & Söndag

Helger

Helglunch med våffla

11:00-17:00

Nu öppnar vi upp för härliga luncher på helgen! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med goda tillbehör.

Mån, ons & fre

(ej långfredag & annandag påsk)

Lunchträning

11:15-12:15

Nu startar vår lunchträning ute i vårsolen. Träna ute i friska luften med vår instruktör Erik. Välj med eller utan lunch. Drop in i receptionen. Vi ses!

Onsdag

8

April

Webinarium

10:00 - 10:30

I samarbete med Arbinger Institute bjuder vi in till deras kostnadsfria webbinarium - "Att leda och lösa utmaningar i en tid av osäkerhet och turbulens".
Anmäl dig här.

Fredagar

Varje vecka

Fredagsmiddag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddag hos oss! Vårt nya koncept Fredagsmiddag ger mer tid till familj och vänner. Från 150 kr/person och gratis för barn under 12 år.

Inställt

Tillsvidare

48h
skrivarhelg

Nya datum inom kort

Vi återkommer med nya datum. I samarbete med tidningen Senioren välkomnar vi till några inspirerande dygn! Träffa inspirerande skrivlärare och författare och lär dig skriva.

Påskhelgen

10-13

April

Påskfirande

Fira påsken med oss på hemmaplan i Saltsjöbaden. Njut av vår härliga påskmeny med grillat vårlamm och besök vårt kafé för en våffla i vårsolen. Varmt välkomna.

mån - lör

Varje vecka

Baren

Från kl. 14:00

Vår lobbybar är nu öppen för mat & dryck mån - lör. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar kl. 16:00.

Fredag

5

juni

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse signerad årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Nyheter

Information till våra besökare

Läs mer

Hemmajobb- eller studier?

Läs mer

Helgluncher
i kafét

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer