INGREDIENSER 4 portioner
1 butternut squash-pumpa, ca 1 kg
Raps- eller olivolja
2 dl smetana
1/2–1 dl pumpafrö (från pumpan eller köpta)
1-2-3-lag: 1 dl ättikssprit, 12%, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
5 tunna skivor färsk ingefära
1 msk enbär
700 g dovhjortytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar
3 dl rött vin
2 msk koncentrerad viltfond

Recept från Vår Gårds restaurang

Dovhjort med Pumpa

”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan på längden och kärna ur. Skala den med potatisskalare. Dela ena halvan i två delar på längden och spar den ena biten till pickling. Skär resten i grova bitar och lägg på en plåt med lite olja. Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk och har fått lite färg, omkring 25 minuter.

2. Mixa pumpan med smetana till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Rosta pumpafröna med lite salt på en plåt i 180 grader i cirka 10 minuter.

4. Koka upp en 1-2-3-lag av ättikssprit, socker, vatten och ingefära. Hyvla resten av pumpan i långa breda strimlor med mandolin eller potatisskalare och lägg i den varma lagen.

5. Sänk ugnen till 90 grader.

6. Rosta enbären i torr panna. Ta upp och lägg åt sidan.

7. Bryn köttet i smör så det får lite färg runtom. Salta och peppra väl. Ta upp och lägg i en ugnsform och låt gå i ugnen till en innertemperatur av 52 grader.

8. Häll under tiden vinet, fonden och enbären i den odiskade pannan och låt det puttra tills hälften återstår.

9. När köttet är klart låter du det vila 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. Lägg upp en klick puré på varje tallrik. Lägg på ett par skivor kött och skeda över lite sky. Strö på rostat pumpafrö. Servera med den picklade pumpan.

Kalender

Lördag

18

januari

Vinterlunch på lördagar

11:00-15:00

Nu öppnar vi upp för härliga vinterluncher på lördagar! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med smarriga tillbehör.

Premiär

24

januari

Familjefredag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddagen hos oss! Vårt nya koncept Familjefredag ger mer tid till familj och vänner. Vuxna äter för 150 kr/person och barn under 12 år äter gratis.

Fredagar

Varje vecka

Gruppträning
på fredagar

07:00-07:45

Häng med på ett härligt morgonpass i vår vackra natur. Helt kostnadsfritt för våra gäster och hålls av duktiga instruktörer från SALT Studio.

Mån-fre

Varje vecka

After work
Mån - Fre

16:00-23:00

Kom och slappna av efter arbetsdagen på vår after work. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar.

Fredag

31

Januari

Middag
utan svinn

19:00

No waste, just taste! Vår mest hållbara succé är tillbaka. Våra kockar serverar en kulinarisk middag lagad på enbart överblivna råvaror.

Fredag

14

Februari

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Fredag

6-7

Mars

24h Upplyst
& Stark

15:00

Ett härligt och viktigt dygn för oss kvinnor som söker information, värme och kunskap för att hitta vårt bästa jag i klimakteriet.

Fredag

20-21

Mars

24h
Boot Camp

16:00

Ge dig själv en ordentlig energikick med vårt 24h boot camp. En helg med intensiv utomhusträning i vacker naturskön miljö.

Nyheter

Ansvarig till gästservice sökes

Läs mer

Vinterlunch på lördagar

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer

David Lundqvist gästspelar

Läs mer