Recept från vår gårds restaurang
Recept från vår gårds restaurang
Dovhjort med pumpa
”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.
”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.
Ingredienser - 4 portioner
- 1 butternut squash-pumpa, ca 1 kg
- Raps- eller olivolja
- 2 dl smetana
- 1/2–1 dl pumpafrö (från pumpan eller köpta)
- 1-2-3-lag: 1 dl ättikssprit, 12%, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
- 5 tunna skivor färsk ingefära
- 1 msk enbär
- 700 g dovhjortytterfilé
- Smör till stekning
- Salt och nymald svartpeppar
- 3 dl rött vin
- 2 msk koncentrerad viltfond