INGREDIENSER 4 portioner
1 butternut squash-pumpa, ca 1 kg
Raps- eller olivolja
2 dl smetana
1/2–1 dl pumpafrö (från pumpan eller köpta)
1-2-3-lag: 1 dl ättikssprit, 12%, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
5 tunna skivor färsk ingefära
1 msk enbär
700 g dovhjortytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar
3 dl rött vin
2 msk koncentrerad viltfond

Recept från Vår Gårds restaurang

Dovhjort med Pumpa

”Jag tycker att det känns rätt att laga råvaror som är i säsong. Inte minst på hösten finns ju massor av härligt att ta tillvara på. Viltkött och pumpa till exempel”, säger Karin Sundgren, kock på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan på längden och kärna ur. Skala den med potatisskalare. Dela ena halvan i två delar på längden och spar den ena biten till pickling. Skär resten i grova bitar och lägg på en plåt med lite olja. Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk och har fått lite färg, omkring 25 minuter.

2. Mixa pumpan med smetana till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Rosta pumpafröna med lite salt på en plåt i 180 grader i cirka 10 minuter.

4. Koka upp en 1-2-3-lag av ättikssprit, socker, vatten och ingefära. Hyvla resten av pumpan i långa breda strimlor med mandolin eller potatisskalare och lägg i den varma lagen.

5. Sänk ugnen till 90 grader.

6. Rosta enbären i torr panna. Ta upp och lägg åt sidan.

7. Bryn köttet i smör så det får lite färg runtom. Salta och peppra väl. Ta upp och lägg i en ugnsform och låt gå i ugnen till en innertemperatur av 52 grader.

8. Häll under tiden vinet, fonden och enbären i den odiskade pannan och låt det puttra tills hälften återstår.

9. När köttet är klart låter du det vila 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. Lägg upp en klick puré på varje tallrik. Lägg på ett par skivor kött och skeda över lite sky. Strö på rostat pumpafrö. Servera med den picklade pumpan.

Kalender

Tisdag

29

September

Lunchyoga

11:15-12:15

Välkomna på lunchyoga med Sabina. Vi ses utomhus om vädret tillåter och låter kroppen få ny energi. Kombinera gärna med en god lunch i vårt nya kafé efter passet.

Fredag

2

Oktober

Lunchträning

11:15-12:15

Nu är det dags att utmana kroppen igen och hänga med på Eriks lunchträning. Vi ses på måndagar och fredagar för ett skönt utomhuspass. Njut av en god lunch efteråt och fyll på med energi.

Fredag & lördag

3-4

Oktober

Familjemiddag

17:00

Välkomna till höstens Familjemiddagar. Njut av en härlig middag som dukas upp och delas vid bordet precis som hemma. Nu även på lördagar.

Lördag

3

Oktober

No waste,
just taste

17:30

Äntligen dags för höstens bästa matupplevelse. Våra passionerade kockar överraskar med en meny på enbart överblivna råvaror. Boka med eller utan hotellpaket.

Måndag

26

Oktober

Loppis för
stora & små

15:00 - 18:00

På höstlovet anordnar vi en lyxloppis för dom stora och barnens loppis för dom små. Perfekt när man behöver rensa i garderoben och samtidigt ha kul tillsammans. Köp och sälj hos oss.

27&29

Oktober

Ungdomsyoga

14:00 - 15:00

Välkomna på yoga för ungdomar med Sabina. På höstlovet finns möjlighet att ha kul med kompisarna och samtidigt få ett skönt yogapass tillsammans. Drop in från 12 år på tisdag och torsdag.

Tisdag

27-29

Oktober

Bakskola
för barn

15:00 - 16:00

Bageriet lär ut hur man bakar chokladbollar för alla barn från 6 år. En kladdigt god aktivitet under höstlovet. Bakskola blir det både tisdag, onsdag och torsdag. Välkomna att boka.

Fredag

30

Oktober

Pysselverkstad & spökbesök

16:00 - 18:00

På Alla helgons afton blir det pysselverkstad i caféet. Barnen får göra pumpor i marsipan och måla läskiga teckningar. För dom som vågar ingår en historievandring med spökbesök. Välkomna!

Nyheter

Hybridmöten
träffas på distans

Läs mer

Dagkontor för hemmajobb

Läs mer

Bageriet får en smaksäker stjärna

Läs mer

Ledig tjänst - Hovmästare sökes

Läs mer