Boka Nyhetsbrev

Bokning

, :-

Vad vill du boka?

Konferens
Bokningsförfrågan

För dig som enkelt och smidigt vill boka ditt möte direkt online och få bästa möjliga pris (Upp till 50 personer).

Boka Online

Vill du ha personlig hjälp så fyll i dina önskemål så återkommer vi med ett passande förslag.

Be om offert
Övriga event

Hyllad restaurang i Saltsjöbaden

God mat är kärlek och passion i all enkelhet

I köket sjuder det i kastrullerna och middagsförberedelserna är i full gång. Säsongens råvaror hackas och tillagas med stor passion och varsamhet. Kvalitet och hållbarhet är något som ligger våra mästerkockar varmt om hjärtat. Och en nypa humor för stämningen.

"Vi lagar egentligen bara mat och vi älskar det. Vi har extremt roligt på jobbet och det avspeglar sig på maten."

Claes Hasselhuhn, köksmästare

Vår gård tipsar

695:-

/pers

Julbord

Sju varv av njutning

Köp en matlåda

Minska matsvinnet

Matfilosofi

Med rätt
magkänsla

Recept

Småkakor med jultwist

Recept

Julgodis

Vintorsdag

After work

Bageriet på Vår Gård

Det doftar nybakat

Det är svårt att motstå doften av färska bakverk och bröd som gräddas i ugnen. Varje dag bakas det för fullt i vårt eget bageri där våra prisbelönta bagare och konditorer står för delikata smakupplevelser. På Vår Gård kan vi stoltsera med inte mindre än tre prisbelönta bagare varav Årets Bagare 2017 som dagligen ägnar sig åt sin passion. Med stor kreativitet och kärlek gräddas det saftiga bröd och delikata bakverk i vårt egna bageri som serverar våra gäster under dagens alla måltider.

konferens och kickoff med fokus på matupplevelse

Om mat och smakupplevelser ligger er varmt om hjärtat så kommer ni inte bli besvikna. Vi har ett gediget köks- och bagarteam med många fina utmärkelser, samt en enastående passion och glädje för matkonsten. I samband med mötet kan ni t.ex. boka en dryckesprovning eller lära er om chokladens historia och dess många smaker.

konferens och kickoff med fokus på matupplevelse

Om mat och smakupplevelser ligger er varmt om hjärtat så kommer ni inte bli besvikna. Vi har ett gediget köks- och bagarteam med många fina utmärkelser, samt en enastående passion och glädje för matkonsten. I samband med mötet kan ni t.ex. boka en dryckesprovning eller lära er om chokladens historia och dess många smaker.

Intervju

SMITTSAM AMBITION

Abdo Merjans mödosamma resa till Sverige tog tio år. Från de krigshärjade bergen i hemlandet Sudan, till diskbergen i Saltsjöbaden. Vår Gård-kökets 15-årsjubilerande “ryggrad” har kommit för att stanna, säger han.

Förmiddagssolen skickar vackra pelare av ljus genom pergolan som mynnar ut i Villa Skärtofta. Abdo Merjan kisar ut över vassruggarna som ligger svepta i biblisk gyllenglans. Han passerar matsalen, även den med maffig panoramautsikt, och når så småningsom sin arbetsplats: köket. Väl där hejar han på de vitklädda kockarna som står koncentrerat böjda över sina sysslor. En mixer väsnas i bakgrunden. I grovdiskrummet, där Abdo inleder sina arbetsdagar, står det smutsiga resultatet av morgonens köksförberedelser: nedsolkade byttor av plast och stål, några långpannor med köttsaft i botten, det köttfärsklädda borrhuvudet från köttkvarnen, underredet till en mixer med rester av pumpapuré. Jag blir stressad av blotta anblicken av detta bombnedslag av disk och matrester, men Vår Gårds veterandiskare ser lugnt på mig:
– Det här är ingenting för mig. Det är lugnt.
Så snart “produktionsdisken” är klar slinker Abdo in till findiskrummet som ligger några meter bort; det är där matgästernas tallrikar, bestick och glas hamnar. När det är riktigt
mycket att göra kan de ha 350 gäster på lunchen. Då gäller det att vara snabb.
- Jag har ett system, säger han. Det får inte bli diskberg. Det handlar om att packa diskbackarna rätt, förklarar han. Så att man får plats med så mycket som möjligt.
Efter att manuellt ha spolat av särskilt geggiga tallrikar matas disken in i en biltvättsliknande aluminiumkoloss. Pfffffschh, låter det när maskinen går igång. En minut senare kommer disken ut ren, via ett rullband.
- Så är det bara: nästa, kör, nästa, kör…
När jag berättar för Karin Lindberg, en av kockarna i köket, att jag är på plats för att intervjua restaurangens diskare skiner hon upp.
-Han är så noggrann, Abbe! Säger hon.
-Sedan är han miljöpolis! Du vet, råkar en glasburk hamna i vanliga soporna så plockar han upp den direkt och lägger den där den ska vara. Och slösar man med vattnet får man höra det direkt. Väldigt miljömedveten. Han är en riktig svennebanan på det sättet.
Nyheter

Nytt mötesrum med lounge

Läs mer

Världsmästare Albin berättar

Läs mer

Vintermöten
med värme

Läs mer

Matlåda att köpa med hem

Läs mer