Bokning

, :-

Hyllad restaurang i Saltsjöbaden

God mat är kärlek och passion i all enkelhet

"Vi lagar egentligen bara mat och vi älskar det. Vi har extremt roligt på jobbet och det avspeglar sig på maten."

Claes Hasselhuhn, kökschef

Utbud

Chokladprovning

kakaobönan
- smaka & lär

Dryckesprovning

Lukta, smaka och njut

Teprovning

En urgammal tradition

Bageriet på Vår Gård

Doften av nybakat sprider sig genom huset.

Det är svårt att motstå doften av färska bakverk och bröd som gräddas i ugnen. Varje dag bakas det för fullt i vårt eget bageri där våra prisbelönta bagare och konditorer står för delikata smakupplevelser. På Vår Gård kan vi stoltsera med inte mindre än tre prisbelönta bagare varav Årets Bagare 2017 som dagligen ägnar sig åt sin passion. Med stor kreativitet och kärlek gräddas det saftiga bröd och delikata bakverk i vårt egna bageri som serverar våra gäster under dagens alla måltider.

konferens- och kickoff med fokus på matupplevelse

Om mat och smakupplevelser ligger er varmt om hjärtat så varför inte kombinera det med er konferens? I samband med mötet kan ni lära er baka med mästerbagaren eller skapa en kulinarisk rätt i köket.

konferens- och kickoff med fokus på matupplevelse

Om mat och smakupplevelser ligger er varmt om hjärtat så varför inte kombinera det med er konferens? I samband med mötet kan ni lära er baka med mästerbagaren eller skapa en kulinarisk rätt i köket.

Intervju

SMITTSAM AMBITION

Abdo Merjans mödosamma resa till Sverige tog tio år. Från de krigshärjade bergen i hemlandet Sudan, till diskbergen i Saltsjöbaden. Vår Gård-kökets 15-årsjubilerande “ryggrad” har kommit för att stanna, säger han.

Förmiddagssolen skickar vackra pelare av ljus genom pergolan som mynnar ut i Villa Skärtofta. Abdo Merjan kisar ut över vassruggarna som ligger svepta i biblisk gyllenglans. Han passerar matsalen, även den med maffig panoramautsikt, och når så småningsom sin arbetsplats: köket. Väl där hejar han på de vitklädda kockarna som står koncentrerat böjda över sina sysslor. En mixer väsnas i bakgrunden. I grovdiskrummet, där Abdo inleder sina arbetsdagar, står det smutsiga resultatet av morgonens köksförberedelser: nedsolkade byttor av plast och stål, några långpannor med köttsaft i botten, det köttfärsklädda borrhuvudet från köttkvarnen, underredet till en mixer med rester av pumpapuré. Jag blir stressad av blotta anblicken av detta bombnedslag av disk och matrester, men Vår Gårds veterandiskare ser lugnt på mig:
– Det här är ingenting för mig. Det är lugnt.
Så snart “produktionsdisken” är klar slinker Abdo in till findiskrummet som ligger några meter bort; det är där matgästernas tallrikar, bestick och glas hamnar. När det är riktigt
mycket att göra kan de ha 350 gäster på lunchen. Då gäller det att vara snabb.
- Jag har ett system, säger han. Det får inte bli diskberg. Det handlar om att packa diskbackarna rätt, förklarar han. Så att man får plats med så mycket som möjligt.
Efter att manuellt ha spolat av särskilt geggiga tallrikar matas disken in i en biltvättsliknande aluminiumkoloss. Pfffffschh, låter det när maskinen går igång. En minut senare kommer disken ut ren, via ett rullband.
- Så är det bara: nästa, kör, nästa, kör…
När jag berättar för Karin Lindberg, en av kockarna i köket, att jag är på plats för att intervjua restaurangens diskare skiner hon upp.
-Han är så noggrann, Abbe! Säger hon.
-Sedan är han miljöpolis! Du vet, råkar en glasburk hamna i vanliga soporna så plockar han upp den direkt och lägger den där den ska vara. Och slösar man med vattnet får man höra det direkt. Väldigt miljömedveten. Han är en riktig svennebanan på det sättet.
Erbjudanden

Från

1495:-

/pers

Bröllop

Gnistrande vinterbröllop

Klassisk konstvisning

Konstverk från förr

Gruppaktivitet

Prova Isskulptering

Restaurangen

Smaka på olika drycker

Kalender

Tor

1

Mars

Vintorsdag inställd

18.00-23.00

Vintorsdag den 1 mars är tyvärr inställt på grund av lov. Vi hoppas att ni får ett härligt sportlov och välkomnar er tillbaka i baren nästa torsdag.

Fre

2

Mars

Gruppträning inställd

07:00-08:00

Idag har vi ingen gruppträning på morgonen. Detta beror på att det är lov och vi tar en ledig dag. Alla gäster är välkomna nästa fredag för ett uppfriskande pass.

Nyheter

Amanda Finalist SM Unga Bagare

Läs mer

Livet på Vår Gård, vår egen tidning

Läs mer

Nya stjärnor sökes till Gästservice

Läs mer

Vinnare av Årets Konferensanläggning 2018

Läs mer