Caroline, Tony och Anna på Vår Gård

ROSA OKTOBER

TUTT-FREDAG PÅ
VÅR GÅRD

Under oktober månad kan man få se personalen på Vår Gård bära färgglada tutt-tröjor. Är det en helt galen idé eller finns det ett underliggande syfte? Kanske både och, men huvudsyftet är att uppmärksamma och stödja bröstcancerfondens kampanj som pågår under just oktober månad.

På hotell och konferensanläggningen Vår Gård i Saltsjöbaden har personalen tagit ett lite annorlunda initiativ till att stödja forskningen för bröstcancer och vill även uppmuntra kvinnor att vara stolta över sina kroppar. Genom att bära och sälja t-shirts med tryck av målade bröst läggs fokus på en mycket personlig och laddad kroppsdel. Kadi Upmark, VD för Vår Gård, berättar om hur de såg en möjlighet att lyfta två viktiga ämnen på samma gång:

– Jag tror att nästan alla känner någon i sin närhet som drabbats av bröstcancer på ett eller annat sätt. Som kvinna är det en högst personlig kamp att utkämpa. En kamp om livet, men även en kamp om att förlora en del av sig själv och sin identitet som kvinna. Det krävs både mod och självkänsla att våga vara sig själv och acceptera sin kropp med dagens hårda kroppsideal. Vi vill stödja bröstcancerfonden, men även att vi kvinnor är vackra precis som vi är.

Tröjorna som personalen kommer bära på fredagar kommer från klädmärket T.I.T.S. som grundades 2015 i Amsterdam av Mathilde Kamphuis och Nathalie Zoeterweij. T.I.T.S. står för ”This Is The Shit”, med syftet att bryta ner och belysa sexistiska tabun. De vill på ett flirtigt och fräckt sätt uppmana människor att vara stolta över sina kroppar och våga uttrycka sig fritt.

Tutt-tröjan blev ett klockrent val i samband med rosa bandet kampanjen på Vår Gård och personalen hoppas på positiva reaktioner från gästerna i huset.

– Vi ser fram emot att få vara lite mer frispråkiga och kaxiga än vanligt och hoppas det smittar av sig på gäster i form av empati, givmildhet och lite humor. Förutom tutt- tröjor säljer vi även rosa blommor, rosa smoothies och rosa bakelser från vårt Bageri & Vincafé, säger Kadi. All vinst av tröjor och försäljning av rosa kampanjprodukter går oavkortat till bröstcancerfonden.

Kalender

Fredag

Februari

After work

Från 16:00

Nu startar vi upp After Work hos Tant Grön varje fredag. Eleganta drinkar, speciella erbjudanden i baren och skön musik blir början på helgen. Välkommen på fest.

Måndag - Söndag

Februari

Yoga & Breathwork

Välkommen på träningspass hos oss i vår nya yogasal vid havet. Våra instruktörer erbjuder Vinyasa, Yin och Hatha yoga samt Breathwork och meditation. Boka klass eller klippkort online.

Lördag & Söndag

Februari

Vinterbad & Bastu

Njut av vinterbad & bastu varje söndag. I bastupaketet ingår lån av badrock, tofflor och handduk samt tillgång till relaxavdelning och brygga. Boka online.

Torsdag

16

Februari

Torsdagsdans

18:00

Maria Bild från Let's Dance är tillbaka och håller en fartfylld Torsdagsdans med start den 16 februari. Dansa till toner av cha-cha, samba, salsa och jive. Inga förkunskaper krävs.

Söndag

26

Februari

Konstvisning

11:00 - 12:00

Upplev Vår Gårds storslagna konstsamling under en konstvisning med vår kunniga guide. Välkommen i januari för nästa visning. Boka online.

Måndag

27

Februari

Sportlov
vecka 9

Under sportlovet öppnar vi upp vår populära vinterbadspaket hela veckan. Boka in en härlig vistelse med familjen och njut av kallbad, bastu, relaxavdelning och goda måltider.

Torsdag

16

Mars

Föreläsning

17:00

Presterar ert team på sin högsta potential? Välkomna på en intressant föreläsning med Anna Hummel-Gumealius om samarbete där både teori och verktyg ingår. Boka biljetter här!

Nyheter

Samarbeten för utveckling

Läs mer

Delikatesser i Skafferiet

Läs mer

Ta med hunden på hotell

Läs mer

Lediga tjänster
på Vår Gård

Läs mer