Ingredienser, 4 personer
16 färska gröna sparrisar
Majonnäs
2 äggulor
1 tsk fransk osötad senap
1 msk vitvinsvinäger
2 1⁄2 dl rapsolja
1 krm salt
1 citron, rivet skal
1 kruka färsk dragon
1 dl hasselnötskärnor
60 g forellrom
god kallpressad rapsolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

Recept från Vår Gårds restaurang

Sparris med forellrom

”Det här är min absoluta favoriträtt under den korta sparrissäsongen. Råvarorna är de egentliga stjärnorna, men den egna majonnäsen blir som pricken över i” säger Karin Lindgren som är kock på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR
1. Börja med majonnäsen: Vispa ihop ägg-gulor, senap och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sen i en tunn stråle under kraftig vispning med ballongvisp tills du får en tjock majonnäs. Hacka hälften av dragonbladen och blanda med majonnäsen och citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

2. Rosta nötterna i torr panna ett par minuter. Skaka pannan då och då, de bränns lätt. Lägg nötterna i en ren handduk och gnugga av skalen, hacka därefter nötterna grovt. Bryt eller skär bort den nedersta torra delen på sparrisen. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten och låt sjuda 3-4 minuter tills den är nätt och jämt genomkokt. Spola av i kallt vatten.

3. Fördela sparrisen på fyra tallrikar och klicka på rommen och majonnäsen här och där. Strö på nötter och resten av dragonbladen. Strössla över en nypa flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen. Droppa över lite god rapsolja.

”Tre-fyra minuters sjudande i lättsaltat vatten räcker gott och väl för färsk sparris.”

Kalender

Lördag

18

januari

Vinterlunch på lördagar

11:00-15:00

Nu öppnar vi upp för härliga vinterluncher på lördagar! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med smarriga tillbehör.

Premiär

24

januari

Familjefredag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddagen hos oss! Vårt nya koncept Familjefredag ger mer tid till familj och vänner. Vuxna äter för 150 kr/person och barn under 12 år äter gratis.

Fredagar

Varje vecka

Gruppträning
på fredagar

07:00-07:45

Häng med på ett härligt morgonpass i vår vackra natur. Helt kostnadsfritt för våra gäster och hålls av duktiga instruktörer från SALT Studio.

Mån-fre

Varje vecka

After work
Mån - Fre

16:00-23:00

Kom och slappna av efter arbetsdagen på vår after work. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar.

Fredag

31

Januari

Middag
utan svinn

19:00

No waste, just taste! Vår mest hållbara succé är tillbaka. Våra kockar serverar en kulinarisk middag lagad på enbart överblivna råvaror.

Fredag

14

Februari

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Fredag

6-7

Mars

24h Upplyst
& Stark

15:00

Ett härligt och viktigt dygn för oss kvinnor som söker information, värme och kunskap för att hitta vårt bästa jag i klimakteriet.

Fredag

20-21

Mars

24h
Boot Camp

16:00

Ge dig själv en ordentlig energikick med vårt 24h boot camp. En helg med intensiv utomhusträning i vacker naturskön miljö.

Nyheter

Ansvarig till gästservice sökes

Läs mer

Vinterlunch på lördagar

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer

David Lundqvist gästspelar

Läs mer