Bokning

, :-

Ingredienser, 4 personer
16 färska gröna sparrisar
Majonnäs
2 äggulor
1 tsk fransk osötad senap
1 msk vitvinsvinäger
2 1⁄2 dl rapsolja
1 krm salt
1 citron, rivet skal
1 kruka färsk dragon
1 dl hasselnötskärnor
60 g forellrom
god kallpressad rapsolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

Recept från Vår Gårds restaurang

Sparris med forellrom

”Det här är min absoluta favoriträtt under den korta sparrissäsongen. Råvarorna är de egentliga stjärnorna, men den egna majonnäsen blir som pricken över i” säger Karin Lindgren som är kökschef på Vår Gård.

GÖR SÅ HÄR
1. Börja med majonnäsen: Vispa ihop ägg-gulor, senap och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sen i en tunn stråle under kraftig vispning med ballongvisp tills du får en tjock majonnäs. Hacka hälften av dragonbladen och blanda med majonnäsen och citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

2. Rosta nötterna i torr panna ett par minuter. Skaka pannan då och då, de bränns lätt. Lägg nötterna i en ren handduk och gnugga av skalen, hacka därefter nötterna grovt. Bryt eller skär bort den nedersta torra delen på sparrisen. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten och låt sjuda 3-4 minuter tills den är nätt och jämt genomkokt. Spola av i kallt vatten.

3. Fördela sparrisen på fyra tallrikar och klicka på rommen och majonnäsen här och där. Strö på nötter och resten av dragonbladen. Strössla över en nypa flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen. Droppa över lite god rapsolja.

Erbjudanden

Från

695:-

/pers

Kick-off

Starta upp i augusti

Låna en Rawbike

Cykla klimatsmart

Köket flyttar ut

Grillunch i solen

Klassisk konstvisning

Upplev konsten på mötet

Restaurangen

Smaka på olika drycker

Kalender

Mån-Fre

2-31

Juli

Sommartider

09.00 - 16.00

Bokningen har sommaröppet under juli månad. Vi önskar er en härlig semester och välkomnar alla gäster tillbaka i augusti med ny energi.

Lör

25

Aug

Saltest Afterparty

16.00

Välkomna till premiären av Saltest Afterparty. En familjefest med massor av mat, underhållning och roliga aktiviteter i samband med Solsidan Runt och Wille Swimrun.

Mån-Fre

8-31

Aug

Grillunch

11.00 - 13.00

Vi förlänger sommaren och fortsätter med grillunch i augusti. Varmt välkomna ut på innergården för en lunch i det gröna.

Fre

10

Aug

Gruppträning

07:00-08:00

Efter hängmatta blir det backträning. Vi startar upp gruppträningen på fredagar igen i augusti. Detta är kostnadsfritt för våra gäster och hålls av instruktörer från Vårstudio4. Drop-in i receptionen.

Nyheter

Saltest Afterparty

Läs mer

Vårt eko-system

Läs mer

Kreativ kock sökes

Läs mer

Vinnare i Nacka 2018

Läs mer

Livet på Vår Gård, vår egen tidning

Läs mer