Mandlar och kakao är två saker som tryfflarna gärna rullas i. Men tänk fritt och stort - bara fantasin sätter gränser.

Recept julgodis

Kola & klassisk tryffel

Inför jul är det full fart i vårt bageri. Här lagas och bakas allt julgodis samt julbak som serveras på julbordet. Vår konditor delar med sig av sina favoritrecept.

KOLA
Ingredienser:
En form – cirka 80 bitar
3 ¼ dl grädde
2 2/3 dl strösocker
1 2/3 dl muscovadosirap
eller ljus sirap
225 g smör

GÖR SÅ HÄR
Koka upp grädde, socker och sirap till 124 grader.
Tillsätt smöret och rör runt till en slät massa.
Häll smeten i en rund form, 20-22 cm i diameter.
Låt stelna i rumstemperatur över natten. Om den
ändå känns lite mjuk så låt den stå i kylen en halvtimme
innan du skär upp den. Servera hela rundeln
på ett fint fat. Förvara sedan i kyl.

KLASSISK TRYFFEL
Ingredienser:
Cirka 60 st
2 ½ dl grädde
2 ½ msk glykos eller
honung
450 g choklad, 60%
kakaohalt
25 g smör
1 nypa salt
2 dl kakao

GÖR SÅ HÄR
Koka upp grädde och glykos och bryt ner 250 gram
choklad, rör med slickepott tills all choklad smält.
Tillsätt smöret och salt och mixa slätt med mixerstav.
Lägg plast över, mot tryffelsmetens yta. Låt den sätta
sig i rumstemperatur över natten.
Spritsa ut klickar på ett bakplåtspapper och låt
dem sätta sig några timmar i kylen.
Smält resten av chokladen och rulla tryfflarna i
den.
Sikta kakaon på en tallrik, och lägg över tryfflarna
där efter att de rullats i choklad. Det måste göras
innan chokladen stelnar – bäst att vara två. Rulla
runt i kakaon, låt stelna och skaka av lös kakao,
antingen med händerna eller med hjälp av en sikt.

Kalender

Fredag

3

April

Webinarium

15:30-16:30

Välkomna på ett kostnadsfritt webinar med Capuma om hur vi blir bättre på att vara lösningsorienterade i krissituationer. Delta fysiskt på Vår Gård eller via webinar. Anmäl dig här.

Fredag

3

april

Middag
utan svinn

19:00

No waste, Just taste är slutsålt den 3 april. Håll utkik efter nästa middag. Vi återkommer med nytt datum.

Lördag

4

April

Trädgårdstips
med Anders

14:00 - 16:00

Träffa vår trädgårdsmästare Anders för tips och råd inför vårens odlingar och bestyr. En härlig dag för alla trädgårdsentusiaster som längtar efter jord under naglarna.

Lördag & Söndag

Helger

Helglunch med våffla

11:00-17:00

Nu öppnar vi upp för härliga luncher på helgen! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med goda tillbehör.

Mån, ons & fre

(ej långfredag & annandag påsk)

Lunchträning

11:15-12:15

Nu startar vår lunchträning ute i vårsolen. Träna ute i friska luften med vår instruktör Erik. Välj med eller utan lunch. Drop in i receptionen. Vi ses!

Onsdag

8

April

Webinarium

10:00 - 10:30

I samarbete med Arbinger Institute bjuder vi in till deras kostnadsfria webbinarium - "Att leda och lösa utmaningar i en tid av osäkerhet och turbulens".
Anmäl dig här.

Fredagar

Varje vecka

Fredagsmiddag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddag hos oss! Vårt nya koncept Fredagsmiddag ger mer tid till familj och vänner. Från 150 kr/person och gratis för barn under 12 år.

Inställt

Tillsvidare

48h
skrivarhelg

Nya datum inom kort

Vi återkommer med nya datum. I samarbete med tidningen Senioren välkomnar vi till några inspirerande dygn! Träffa inspirerande skrivlärare och författare och lär dig skriva.

Påskhelgen

10-13

April

Påskfirande

Fira påsken med oss på hemmaplan i Saltsjöbaden. Njut av vår härliga påskmeny med grillat vårlamm och besök vårt kafé för en våffla i vårsolen. Varmt välkomna.

mån - lör

Varje vecka

Baren

Från kl. 14:00

Vår lobbybar är nu öppen för mat & dryck mån - lör. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar kl. 16:00.

Fredag

5

juni

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse signerad årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Nyheter

Information till våra besökare

Läs mer

Hemmajobb- eller studier?

Läs mer

Helgluncher
i kafét

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer