Logga Vår Gård
Stockholm culinary team 2018
Stockholm culinary team 2018

Albin tar hem guldet

Stockholm culinary team 2018

Vår unge, men redan framgångsrike kock Albin Petersson tog hem guldet med Stockholm Culinary Team som världens bästa regionala lag. Culinary World Cup 2018 gick av stapeln i Luxemburg den 24–28 november och är en tävling i matkonst som bedöms på utseende och teknik. Här tävlar över 30 länder i olika kategorier om prestigefyllda titlar och konkurrensen är hög. Albin som bara varit anställd på Vår Gård sedan 2017 är en härlig glädjespridare bland kollegorna i köket. Här berättar han om sin resa mot VM-guldet:

- Träningen började för mig i februari då jag blev antagen som elev till detta fantastiska lag. Efter många månaders övande var det sedan dags att bege sig mot Luxemburg. Fyra dagar innan tävlingen packade vi vår lastbil med all utrustning och åkte iväg. När vi kom fram till hotellet där vi skulle bo så gick vi igenom köket och lokalen. Allt såg väldigt bra ut och jag hade en väldigt bra känsla. Sedan på måndag morgon så började vi preppa och körde på hela dagen och kvällen. Tisdag - dagen innan tävling. Började bli väldigt nevös. Jag hade ansvar för att göra små salladsbuketter till vårt show fat.
Jag började på tisdagskvällen med att gelea alla mina örter till salladen och kände nästan direkt att jag hade lite ont om tid och stressen och paniken kom till mig direkt. Jag kämpade på för fullt och körde hela natten. Allt skulle vara klart och packat kl. 03:00 och vi var klara några minuter över men det gick bra. Jag kände en stor lättnad över att allt hade gått bra och jag var nöjd med det jag hade utfört.

- Sedan åkte en del av laget till mässan för att lägga klart vårt bord. Vi var på mässan hela dagen och på eftermiddagen fick vi veta hur vi låg till inför den stora prisutdelningen. Då får man guld, silver eller bronspoäng, vi fick ju såklart guldpoäng. Skön känsla. Dagen efter så var ju den stora prisutdelningen och jag har aldrig varit så nervös som då. Dem ropade först ut dem som kom trea, tvåa och sedan etta. När vi inte var varken tvåa eller trea så tänkte jag ”vänta nu, vad händer nu”? Sedan ropande de upp oss som vinnare - världens bästa regionala lag! Känslan var helt obeskrivlig och vi var VÄRLDSMÄSTARE. Så upp på scen och ta emot medaljer och den stora pokalen. Helt sjukt, största ögonblicket i mitt liv. Sedan var det såklart fest och fira hela kvällen. Vi åkte hem trötta och glada dagen efter.

- Detta var min första stora tävling men inte min sista. Detta sporrade mig extremt mycket att tävla vidare, men nu väntar lite julledighet och välförtjänt vila. Vill passa på att tacka alla i laget för en fantastisk resa och en upplevelse jag sent kommer att glömma.

Albin Peterson - Stockholm Culinary Team, världsmästare 2018!

Kalendarium

Nyheter