Albin Petersson, kock på Vår Gård och världsmästare med Stockholm Culinary Team i Culinary World Cup 2018.

Stockholm Culinary Team 2018

Albin tar hem guldet

Vår unge, men redan framgångsrike kock Albin Petersson tog hem guldet med Stockholm Culinary Team som världens bästa regionala lag. Culinary World Cup 2018 gick av stapeln i Luxemburg den 24–28 november och är en tävling i matkonst som bedöms på utseende och teknik. Här tävlar över 30 länder i olika kategorier om prestigefyllda titlar och konkurrensen är hög. Albin som bara varit anställd på Vår Gård sedan 2017 är en härlig glädjespridare bland kollegorna i köket. Här berättar han om sin resa mot VM-guldet:

- Träningen började för mig i februari då jag blev antagen som elev till detta fantastiska lag. Efter många månaders övande var det sedan dags att bege sig mot Luxemburg. Fyra dagar innan tävlingen packade vi vår lastbil med all utrustning och åkte iväg. När vi kom fram till hotellet där vi skulle bo så gick vi igenom köket och lokalen. Allt såg väldigt bra ut och jag hade en väldigt bra känsla. Sedan på måndag morgon så började vi preppa och körde på hela dagen och kvällen. Tisdag - dagen innan tävling. Började bli väldigt nevös. Jag hade ansvar för att göra små salladsbuketter till vårt show fat.
Jag började på tisdagskvällen med att gelea alla mina örter till salladen och kände nästan direkt att jag hade lite ont om tid och stressen och paniken kom till mig direkt. Jag kämpade på för fullt och körde hela natten. Allt skulle vara klart och packat kl. 03:00 och vi var klara några minuter över men det gick bra. Jag kände en stor lättnad över att allt hade gått bra och jag var nöjd med det jag hade utfört.

- Sedan åkte en del av laget till mässan för att lägga klart vårt bord. Vi var på mässan hela dagen och på eftermiddagen fick vi veta hur vi låg till inför den stora prisutdelningen. Då får man guld, silver eller bronspoäng, vi fick ju såklart guldpoäng. Skön känsla. Dagen efter så var ju den stora prisutdelningen och jag har aldrig varit så nervös som då. Dem ropade först ut dem som kom trea, tvåa och sedan etta. När vi inte var varken tvåa eller trea så tänkte jag ”vänta nu, vad händer nu”? Sedan ropande de upp oss som vinnare - världens bästa regionala lag! Känslan var helt obeskrivlig och vi var VÄRLDSMÄSTARE. Så upp på scen och ta emot medaljer och den stora pokalen. Helt sjukt, största ögonblicket i mitt liv. Sedan var det såklart fest och fira hela kvällen. Vi åkte hem trötta och glada dagen efter.

- Detta var min första stora tävling men inte min sista. Detta sporrade mig extremt mycket att tävla vidare, men nu väntar lite julledighet och välförtjänt vila. Vill passa på att tacka alla i laget för en fantastisk resa och en upplevelse jag sent kommer att glömma.

Albin Peterson - Stockholm Culinary Team, världsmästare 2018!

Kalender

Fre & lör

Maj

Familjemiddag

16:00

Välkomna till vår Familjemiddag. Vi dukar upp en ny härlig meny med goda rätter att dela på vid bordet. Umgås och njut med familj och vänner i vår mysiga matsal.

Lör & sön

Maj

Online yoga

8:15

Unna dig en stund för dig själ och koppla av med vår online yoga. Vi öppnar upp vår mysiga lokal Marc varje lördag kl. 8:15 & 16:00, samt söndag kl. 8:15. Välkomna på drop in.

Lör & sön

Maj

Korvgrillning

14-16

Grilla korv över öppen eld på vår vedeldade utomhusgrill vid vattnet. Beställ i förväg från vår goda korvmeny och njut av en varm choklad i vårluften.

Tis & lör

Maj

Lunchyoga
med Sabina

Från kl. 11:00

Välkomna på lunchyoga med Sabina varje tisdag kl 11:15 och lördag kl. 11:00. Yoga sker på vår natursköna innergård och god lunch serveras i Vincaféet.

Fre - sön

Maj

Pingsthelgen

21-23 maj

Vi firar pingst med blomstermarknad, somrig á la carte och lite romantik på pingstafton då vår första drop in vigsel hålls. På lördag öppnar vi även upp för lunch i matsalen.
Boka bord här.

Lördag

22

Maj

Drop in Vigsel

FULLBOKAT

På Pingstafton finns en unik möjlighet att gifta sig hos oss. Vi arrangerar en smidig drop in vigsel i vacker utomhusmiljö för det lilla sällskapet. Vigselförrättare ingår.

Söndag

30

Maj

Mors dag

11:30

Fira mors dag med en härlig lunch i vår restaurang. Köket serverar en somrig meny med säsongens finaste råvaror. Umgås och njut av den vackra utsikten med nära och kära. Boka bord idag.

Nyheter

Svinnsmarta helgkassen

Läs mer

Personal sökes - jobba med oss

Läs mer

Hotellpaket för senioren

Läs mer

Hotellpaket för golfaren

Läs mer