Återhämtning i naturen

Skogsbad under mötet

Skogsbad för själen

Ett skogsbad är inte att bada i en tjärn eller sjö utan är en stunds vistelse i naturen. Begreppet kommer från japanska Shinrin-Yoku och betyder " Att bada med alla sinnen i skogens atmosfär". Boka ett skogsbad under mötet för en annorlunda och välgörande upplevelse tillsammans med vår certifierade skogsbadsguide. Återhämtning i naturmiljö gör under för stressade själar.

För personlig service ring 08-7487760

eller maila bokning@vargard.se

Vad innebär skogsbad?

Upplev naturens läkande kraft mot stress.

URSPRUNG & SYFTE
Begreppet Skogsbad eller Shinrin-Yoku utvecklades i Japan redan på 80-talet och blev en metod för att bota den ökade stressen i samhället. Krav på ökad prestation i arbete och vardag samt vistelse i stressade miljöer bidrog till sämre hälsa som stress, sömnlöshet och obalans i kroppen. Inte helt olikt hur vi lever idag. För att lösa detta folkhälsoproblem skapade myndigheterna ett hälsoprogram som omfattade den stillsamma aktiviteten skogsbad. På senare år har metoden blivit allt mer erkänd som både förebyggande och läkande metod mot till exempel stress.

SKOGSBAD PÅ VÅR GÅRD
Under en guidad tur med skogsbadguiden Susanna Bävertoft tar vi oss ut i de natursköna omgivningarna, bort från buller och gatumiljö. När vi saktar ner tempot och tar in stillheten öppnas våra sinnen för nya levande dofter och ljud. En stunds kravlös återhämtning under konferensdagen ger er tid att ladda om och uppleva något nytt.
Om önskemål finns kan aktiviteten avslutas med en reflekterande diskussion och väva in era värdeord eller kärnvärden för att göra skogsbadet mer unikt efter ert företag. En möjlighet att prata om de mjuka värden under ett avslappnat och öppet tillstånd. Förbered med oss i förväg.

Guiden Susanna Bävertoft är certifierad vid Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute.

Information

Pris & info

Tid: 90-105 minuter
Antal: max 12 deltagare/ grupp
Pris: 6500 kr (ex moms)

Kläder & utrustning

Tag med bekväma kläder efter väder och ett extra lager så ni kan vara stilla utan att frysa.

Bra skor för terräng då vi tar oss fram i kuperad mark.

Guiden står för liggunderlag.

För personlig service ring 08-7487760

eller maila bokning@vargard.se

Mail

Meddelande

Kopiera länk

Kalender

Måndag - Söndag

Mars

Yoga & Breathwork

Välkommen på träningspass hos oss i vår nya yogasal vid havet. Våra instruktörer erbjuder Vinyasa, Yin och Hatha yoga samt Breathwork och meditation. Boka klass eller klippkort online.

Onsdagar

Mars

Mamma & Baby Pilates

14:00 - 14:45

Är du nybliven mamma och vill komma ingång med träningen? Nu erbjuder vi Mamma & Baby pilates för dig med bebis upp till 7 månader. Premiär 15 februari. Boka online.

Fredag

Mars

After work

Från 16:00

Nu startar vi upp After Work hos Tant Grön varje fredag. Eleganta drinkar, speciella erbjudanden i baren och skön musik blir början på helgen. Välkommen på fest.

Lördag & Söndag

Mars

Vinterbad & Bastu

Njut av vinterbad & bastu varje söndag. I bastupaketet ingår lån av badrock, tofflor och handduk samt tillgång till relaxavdelning och brygga. Boka online.

Söndag

26

Mars

Konstvisning

12:30

Upplev Vår Gårds storslagna konstsamling under en konstvisning med vår kunniga guide. Välkommen i januari för nästa visning. Boka online.

Söndag

2

april

Klädbytardag

13:00-17:00

Visste du att svensken köper ca 15 kg kläder och textilier per år där bara 1 kg är återanvänt? Återvinn dina gamla kläder och hämta ut nya så gör du stor nytta för miljön

7-9

April

Påskbuffé

Från kl. 17:30

Välkomna att fira påskhelgen med oss på Vår Gård. Vi serverar en härlig påskbuffé från kök och bageri för hela familjen. Boka bord idag!

Söndag

30

April

Brasmiddag

Från kl. 16:00

Ingen valborg utan Brasmiddag. Fira våren med oss och njut av en trerättersmiddag på matsalens terrass. Grillen är tänd och kockarna redo att servera en utsökt måltid i den friska luften.