Välkommen till Bistron och köket – en varm och levande plats där fransk bistrokultur möter vårt svenska kulturarv i en unik miljö vid havet. Här serverar vi en härlig á la carte på säsongens råvaror, med fokus på närproducerat och ekologiskt. Varmt välkommen att boka bord!
För personlig service ring 08-748 77 00 eller maila hovmastare@vargard.se
För personlig service ring 08-748 77 00 eller maila hovmastare@vargard.se
Välkommen till Bistron och köket – en varm och levande plats där fransk bistrokultur möter vårt svenska kulturarv i en unik miljö vid havet. Här serverar vi en härlig á la carte på säsongens råvaror, med fokus på närproducerat och ekologiskt. Varmt välkommen att boka bord!
Bara 30 minuter från Stockholm city hittar du Vår Gård i Saltsjöbaden – en vacker plats där skärgården möter kultur, mat och möten. Vårt läge precis vid vattnet ger en unik inramning, oavsett om du kommer för en middag, konferens eller en helgutflykt.
SNACKS
Pata Negra – lufttorkad ibericó-skinka 245 kr
Padrons med parmesan 75 kr
Piccoli pesci fritti – friterad fisk, citronemulsion, vinäger 65 kr
Oliver 75kr
Rökta mandlar 75 kr
Halstrad hjorttartar 195 kr
Med svampemulsion, friterad jordärtskocka, syltade kantareller och tranbär
Citrongravad gös 185 kr
Serveras med gröna tomater, fänkål, fänkålsdill och tomatvinägrett
Jordärtskockssoppa 165 kr
Serveras med friterad surdeg, tångpärlor, citron, sjökorall och hasselnötter
Löjrom 295 kr
Löjrom med potatis, brynt smör, gurka och dill
Ryggbiff 395 kr
Svensk ryggbiff med smörbakad spetskål, bordelaisesås, potatiskaka och salsa verde
Aranchini 225 kr
Arancini på matvete från Munkatorp. Serveras med zucchini, rökt tomatsalsa, buskkrasse och gotländska linser
Fjällröding 365 kr
Serveras med potatiskrokett, skärbönor samt Sandefjordsås med dragon och regnbågsrom
Majskyckling 295 kr
Majskyckling från Munka-Ljungby fylld med svamp. Serveras med stekt polenta, konfiterad king oyster, svampmajonnäs, färska bönor och kycklingsky
Kvällens tips
(fråga din servitör)
Citronparfait 125 kr
Med mandelkaka och gräddfil
Choklad & hallon 135 kr
Crème caramel 95 kr
Med citrussalsa och citronmeliss
Ost & bröd 175 kr
Ostar från Sanda med säsongens marmelad, frukt och nötbröd
BARNMENY
Hamburgare med pommes frites 95 kr
Panerad fisk med remouladsås och pommes 95 kr
Är ni fler än 12 personer har ni möjlighet välja rätter från vår à la cartemeny för hela sällskapet, men max två olika alternativ av förrätt, varmrätt och efterrätt. Perfekt vid firande av födelsedag eller andra speciella tillfällen.
Unna dig en oemotståndlig söndagsfika och låt dig förföras av vår tårt- och kakbuffé. Här bjuds du på ett brett urval av härliga bakverk, tårtor och godsaker från vårt eget bageri.
Datum 19 oktober
Tid: 11 – 15
Pris: 300 kr
I priset ingår tårt- och kakbuffé inkl. kaffe/te
Frukostbuffé 245 kr
Lördag & söndag 07:00 – 10:00
À la carte
Måndag – torsdag från kl. 18:00
Fredag & lördag från kl. 17:00
Bistron är utformad med omtanke om Vår Gårds historia och identitet. Här samspelar arkitekturen med naturen, inredningen med konsten och materialen med hållbarhet. Inspirationen är hämtad från 40- och 50-talets formgivning, där färg, mönster och textil skapar en dynamisk men varm atmosfär. Utvalda konstverk – en självklar del av Vår Gårds själ – integreras i miljön och bidrar till en helhetsupplevelse som talar till alla sinnen.
Boka bord direkt
Välkommen in i hjärtat av vår restaurangupplevelse. Här möts du av en inbjudande, personlig och levande atmosfär. Nordiska möbler, naturliga material och ett formspråk som förenar svensk tradition med modern design skapar en hemtrevlig men stilren miljö. Oavsett om du vill njuta av en avkopplande middag, slå dig ner med ett glas vin eller börja kvällen med en fördrink vid bardisken, bjuder Bistron och köket in till umgänge och goda stunder – med havet och trädgården som vackra kulisser.
Menyn i Bistron och köket bygger på det bästa varje säsong har att erbjuda. Råvarorna är noggrant utvalda, ofta från lokala producenter och alltid med omtanke om både smak och miljö. I grunden finns ett kärleksfullt möte mellan det svenska och det franska köket – klassiskt och kreativt på samma gång.
Boka ditt bord redan idag och bli en av de första att uppleva vår nya restaurangmiljö.
Boka Bord