Logga Vår Gård

Våra bästa tips!

Smultronställen i Saltsjöbaden

Vi tipsar om våra pärlor i Saltsjöbaden

Som gäst hos oss hoppas vi att du ska få ut det mesta av din vistelse. Saltsjöbaden är en vacker ort i skärgårdsmiljö med massor att erbjuda. Här kan du uppleva lokala smaker på våra trevliga restauranger och kaféer eller njuta av havsbad och skogspromenader. Kanske en golfrunda eller ett uppfriskande träningspass för dig som inte kan sitta still. Och missa inte all konst och historia som Saltsjöbaden vilar på. Kika in på kartan för att enkelt hitta till våra aktörer. Vi bjuder även på några av våra utvalda smultronställen nedan.

Upptäck Saltsjöbaden

Sockerbagaren

Ett besök på Kringelgården bjuder inte bara på väldoftande bröd utan på en lång intressant historia. Med varje tugga av din bulle får du tal del av över hundra år av hantverk, familjetradition och yrkesstolthet. Kringelgården grundades 1902 och har sedan starten levererat bröd till hotell och restauranger i Stockholms innerstad.

Skärgårdskrogen

Under sommarhalvåret öppnar Holmen upp i samklang med solens värme. Precis vid vatten med utsikt över Hotellviken ligger denna pärla till skärgårdskrog. Här hittar du på kalla drinkar och varma leenden bara ett par minuter från Vår Gård. Dessutom finns alltid något spännande på menyn.

Bada året runt

Saltsjöbadens Friluftsbad byggdes i början på seklet och är ett av få kallbadhus i trä som fortfarande finns kvar på den svenska östkusten. Med en kort promenad från Vår Gård tar du dig till ”Saltisbadet” som består av tre delar - dambadet, herrbadet och mellanbadet. Mellanbadet har en fin sandstrand för dig med familj och små barn och hopptorn för de lite större barnen.

Gästhamnen

Granne med Vår Gård ligger Kungliga Svenska Segel Sällskapet om du vill ta båten till oss. Gästhamnen är lokaliserad ute på Restaurangholmen med tillgång till dusch, toalett, vatten, tvättstuga och el för gästande båtägare. KSSS har en lång och intressant historia i Saltsjöbaden med arrangemang såsom kappsegling och träningsläger.

Konstvisning

Det går inte att nämna Vår Gård utan att också nämna Isaac Grünewald och Grünewaldsvillan. Villan är platsen där konstnären levde och verkade. Kulturell verksamhet präglar än idag livet i Grünewaldvillan som ägs sedan 1989 av familjen Öhlin. Vill du beskåda hans stora ateljé där konstverken blev till befinner sig villan på promenadavstånd från hotellet.

Shoppa second hand

En godisbutik av återbrukade ting. Här renoveras använda saker och får en längre livslängd hos Återbruket. Shoppa second hand med gott samvete och hitta ett vackert minne att ta hem från din resa. Bor du i närheten går det fint att lämna in gamla möbler för renovering. Dessutom utförs arbetet av personer i arbetsträning. Hållbart hela vägen helt enkelt.

För golfaren

Saltsjöbadens Golfklubb är en modern golfklubb med historia som sträcker sig tillbaka till 1929 och känd för sina välskötta banor och goda service. Den engagerade och professionella personalen får dig att känna dig välkommen oavsett nivå. Banan ligger beläget i vacker skogsmiljö cirka fem minuter med bil från Vår Gård. Ta med golfklubborna inför besöket.

Spela tennis

Saltsjöbadens Lawn Tennisklubb utomhusbana ligger ett stenkast från Vår Gård för dig som är sugen på att spela tennis. En härlig promenad tar dig till tennisbanan som ligger vackert belägen vid Hotellviken. Kontakta tennisklubben om du vill boka tid.