Julbord med övernattning

Julbordspaket i Skärgården

Hållbart julbord i vinterskärgård

Boka julbord med övernattning i vacker vinterskärgård. Årets efterlängtade julbord serveras i vacker sekelskiftesmiljö för en stämningsfull och välsmakande upplevelse. Möt kryddiga dofter och ljuvliga smaker innanför tröskeln på Restaurang Skärtofta. Ett hållbart och spännande julbord med både gamla och nya favoriter.

För personlig service ring 08-7487700

eller maila reception@vargard.se

Julens smaker innan läggdags

Sju serveringar enligt tradition

Njut av ett annorlunda julbord serverat på traditionellt vis med sju serveringar. Vi fokuserar på favoriterna med flera spännande gröna alternativ och lägger mycket kärlek på lokala råvaror. Luta dig tillbaka och blir serverad vid bordet.

Vi börjar kvällen med värmande hemlagad glögg innan första serveringen med klassiker som sill och potatis. Följande rundor bjuder på mustiga vegetariska rätter och svenskt kallskuret innan valet av varmrätt dyker upp. Självklart avslutas middagen med ljuvliga desserter och godis från eget bageri. Allt omsorgsfullt tillagat från grunden för högsta kvalitét och hållbarhet.

Julbord

Första servering

Nykokt potatis.
Löksill på msc-märkt svensk sill.
Senap & maltwhiskeysill på msc-märkt svensk sill.
Matjessill från Norröna med äggkräm, rödlök, gräslök, brynt smör & danskt rågbröd.
Boquerones på svensk strömming.
Dragon & fänkålssill på svensk msc-märkt sill.
Västerbottenost.

Andra servering

Gravad lax med gin & enbär samt hovmästarsås.
Ekologiskt 65˚C ägg med vintertryffel & mandel.
Rostad palsternacka med kryddost samt picklad svamp.
Waldorfsallad med rotselleri, äpple & valnötter.
Vegetarisk matjessill på portabello.
Vegetarisk brantevikssill på ostronskivling.

Tredje servering

Svensk coppa (lufttorkad fäskkarré).
Vedrökt kärrre från Jokkmokk.
Viltsalami från Larssons chark.
Rillette på gris från Rocklunda gård med cidersenap, kryddpeppar & pankokrisp.
Picklade grönsaker.

Fjärde servering (vegetariskt)

Svartrot med rökt smör & saltrostade pumpafrön.
Petit choux med Svedjansost.
Sotad purjolök med kryddost , ört- och kaprisvinägrett samt rökta mandlar.
Rödbeta med getostkräm, brynt smör, äpple & havtorn.
Pickade grönsaker.

Femte servering
(välj varmrätt)

Ugnsbakad torsk ”Jansson” med citronpotatispuré & picklad lök. Serveras med vitvinssås smaksatt med anjovis och bottarga.

Timjanstekt hjortinnanlår från Småland serveras med variation på rotselleri, örtkrust & brysselkål. Serveras med lingon & cassis-sky.

Rökt rotselleri med rotsellerikräm, friterad rotselleri, lupinbönor, lavendel, brynt smör & bakat eko ägg.

Sjätte & sjunde servering (dessertbord)

Bageriets oemotståndliga minidesserter, hemmagjorda tryfflar och praliner.

Info & pris

I julbordpaket ingår:

  • Övernattning & frukost
  • Julbord i Restaurang Skärtofta
  • Bastu & Relax

    Pris från: 1493 kr/ pers

    Bokas mellan den 3 - 22 december
  • Boka

    För personlig service ring 08-7487700

    eller maila reception@vargard.se

    Mail

    Meddelande

    Kopiera länk

    Kalender