Logga Vår Gård

Möt vår nya medarbetare Liam

Vi har fått ett nytt tillskott i familjen i irländaren Liam Ginnane som nu tar sig an rollen som Food & Beverage Manager. Han kommer bli delaktig i att utveckla och rusta Vår Gård’s restaurang, kök och bageri för framtiden.

Vi har fått ett nytt tillskott i familjen i irländaren Liam Ginnane som nu tar sig an rollen som Food & Beverage Manager. Han kommer bli delaktig i att utveckla och rusta Vår Gård’s restaurang, kök och bageri för framtiden.

Ny Food & Beverage Manager på vår gård

Liam har en gedigen bakgrund som exekutiv köksmästare från bland annat Hotell Hilton i Slussen och Pontus Frithiof där han varit mycket uppskattad för sin förmåga att lyfta personalen och alltid leverera högsta service mot gästen. Innan han flyttade till Stockholm med familjen arbetade han i Skottland på en krog utanför Edinburgh som under hans ledarskap tilldelades en stjärna i Guide Michelin tre år i rad.

Vår Gård har länge varit en historisk och välbesökt konferensanläggning i Saltsjöbaden. Speciellt är vår styrka och passion matupplevelse, människor och möten i inspirerande miljö. När pandemin slog till blev vi hårt drabbade som alla i besöksnäringen och var tvungna att ställa om helt då konferenser uteblev. Liam berättar om hur han ser på sin nya roll och arbetsplats:

- Som Saltisbo har jag ofta gått förbi Vår Gård och förundrats över den vackra platsen och den ståtliga byggnaden. Dock upplevde jag att det ofta var stängt för oss privatgäster då konferenser pågick. Under vårens restriktioner hände det något och Vår Gård öppnade upp alla dagar i veckan med luncher och middagar för oss i närområdet. Ett välkomnat initiativ och högst corona-anpassat. Vår Gård har verkligen ställt om och vågat satsa och investera i en tuff tid. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och utveckla verksamheten mot den privata marknaden. Min roll blir att säkerställa en röd tråd mellan kök och service. Vi har en fantastisk produkt som skall levereras genom den högsta kvalité av service och matupplevelse för våra gäster. Maten är självklart nummer ett.

Under sommaren har vi haft ett längre uppehåll, men det betyder inte att huset har fått vila. Bakom väggarna har en omfattande renovering pågått där ett nytt kafé, bageri och en vinbar tar plats på entréplan. Det väntas även en ny restaurang och bar i den pampiga tornvillan Skärtofta längre fram i höst och fler nyheter är på gång. Vilka ambitioner och förhoppningar känner du i denna rådande tid av restriktioner och osäkerhet?

- Folk kommer vara oroliga inför besök. Vi måste säkerställa att alla känner sig trygga i vår miljö. Både gäster och personal. Till vår fördel har vi stora ytor som går att anpassa på ett effektivt sätt för gästerna trygghet och bekvämlighet. Om jag får gå lite i förväg så vill jag gärna nämna vårt julkoncept som i år blir en unik upplevelse i stämningsfull miljö. Vi frångår buffén helt och minskar inte bara matsvinnet utan också trängsel. Ett begränsat antal gäster får njuta av en härlig julmiddag med generösa avstånd. Mer personligt och avslappnat med en skön hemmakänsla. Min förhoppning är att Vår Gård skall bli ett lika säkert val för privatgäster som vill njuta av god mat och vackra miljöer precis som konferensgäster gjort i generationer. Vi ser ljust på framtiden. Vår Gård är en undangömd pärla som skall sättas på kartan.