Årets nytänkare 2020
Efter en spännande prisutdelning av det Svenska Mötespriset den 23 november stod det klart att vi vunnit i kategorin – Årets Nytänkare, för vårt middagskoncept No Waste, Just Taste. En mycket rolig nyhet som lyser upp i en tuff tid. Vi är otroligt stolta och glada över äran att ta emot detta pris som lyfter en av våra hjärtefrågor – hållbarhet, och vikten av att minska matsvinnet
Efter en spännande prisutdelning av det Svenska Mötespriset den 23 november stod det klart att vi vunnit i kategorin – Årets Nytänkare, för vårt middagskoncept No Waste, Just Taste. En mycket rolig nyhet som lyser upp i en tuff tid. Vi är otroligt stolta och glada över äran att ta emot detta pris som lyfter en av våra hjärtefrågor – hållbarhet, och vikten av att minska matsvinnet
Vinnare av Svenska Mötespriset
Motivering från juryn - Med ”Skrumpen svamp med rostat skinn”, ”Kantstött morot på tre vis”, ”På sista versen”, ”Ratade skatten” och ”Bedagad broccoli” på menyn, serveras fantastiska middagar lagade av räddade råvaror från den lokala butiken, som egentligen skulle hamnat i soporna.
Våra fantastiskt innovativa och passionerade kockar Karin Sundgren och Karin Lindberg står bakom vårt hållbara middagskoncept No Waste, Just Taste som bygger på en flerrättersmiddag lagad på enbart överblivna råvaror. Här bjuds gästerna på en spännande och annorlunda middag där det kan dyka upp skrumpen svamp och bedagad broccoli på menyn. Tanken är att lyfta vikten av att minska matsvinnet och ta vara på de råvaror vi har i kylen. Under middagen finns kockarna på plats för att ge fyndiga tips i vardagen på hur vi kan laga soppa på en spik och skapa de mest smakfulla rätterna på ett kul och enkelt sätt.
Karin Sundgren har även gett ut boken No Waste, Just Taste där hon samlat sina mest klimatsmarta recept och uppmuntrar till att ta vara på alla delar av råvaran. Karin blev nyligen svensk vinnare av Gourmand Awards i kategorin Food Waste och har nu möjlighet att vinna internationellt när hon tävlar för Sverige.