Logga Vår Gård
Årets mest svinnsmarta middag
Årets mest svinnsmarta middag

No Waste, Just Taste lanseras

Under våren 2019 introducerade Vår Gård middagskonceptet "No Waste, Just Taste" - en unik avsmakningsmeny baserad på överblivna råvaror. Kvällen var en hyllning till kreativ matlagning och en påminnelse om vikten av att minska matsvinnet.Under våren 2019 introducerade Vår Gård middagskonceptet "No Waste, Just Taste" - en unik avsmakningsmeny baserad på överblivna råvaror. Kvällen var en hyllning till kreativ matlagning och en påminnelse om vikten av att minska matsvinnet.En kväll i hållbarhetens tecken

Gästerna bjöds på en överraskande smakupplevelse där kockarna visade upp sin uppfinningsrikedom och passion för hållbar matlagning. Middagen skapades av enbart överblivna råvaror i säsong som fanns tillgängligt just den dagen. Då planering och inköp inte var möjlig tillkännagavs inte menyn förrän vid bordet. Det krävs unika matlagningskunskaper för att "koka soppa på en spik".

Kvällen inleddes med en välkomstdrink i den vackra sekelskiftesvillan Skärtofta. Därefter bjöds gästerna in till bords och fick njuta av en rad kreativa och smakrika rätter. Kockarna kom ut under middagen och berättade om menyn och delade med sig av tips och tricks kring hållbar matlagning.

"No Waste, Just Taste" var en succé och visade att det går att laga både god och vacker mat utan att slösa på resurser. Kvällen inspirerade till nya tankar kring matlagning och konsumtion och bidrog till att sätta fokus på matsvinnsproblematiken.

Bild nedan: Meny vid dukning som presenteras när gästerna slår sig ner vid bordet.