Saltsjöbaden får en ny finkrog
Saltsjöbaden får en ny finkrog
Invigning av Villa Skärtofta 2024
I år firar Vår Gård 100 år som hotell- och konferensdestination i Saltsjöbaden. Jubileumsåret inleddes i februari med en storslagen invigning av Villa Skärtofta, John Bernströms gamla privatbostad och Kooperativa förbundets studentboende förvandlas nu till en finkrog med italienska influenser. Ett projekt som vuxit fram sedan drömmen väcktes till liv våren 2021.
I år firar Vår Gård 100 år som hotell- och konferensdestination i Saltsjöbaden. Jubileumsåret inleddes i februari med en storslagen invigning av Villa Skärtofta, John Bernströms gamla privatbostad och Kooperativa förbundets studentboende förvandlas nu till en finkrog med italienska influenser. Ett projekt som vuxit fram sedan drömmen väcktes till liv våren 2021.
En vision blir verklighet
Det var våren 2021 som drömmen om en finkrog i Saltsjöbaden väcktes till liv. Liam Ginnane, numera F&B Manager på Vår Gård, såg potentialen i Villa Skärtofta – en privatbostad med tinnar och torn, 20 minuter från Stockholm City och mitt i skärgården.
Under hösten 2023 har Villa Skärtofta genomgått en intensiv förvandling. Fram till årsskiftet pågick en experimentell fas där gäster kunde testa delar av menyn och restaurangkonceptet. Det var även en viktigt period för kök och servis att bli samspelta och kunna leverera en upplevelse i världsklass.
Bild nedan: Team Villa Skärtofta med VD Kadi Upmark i mitten
Höga ambitioner med fine dining och interiör som förför
Villa Skärtofta har höga ambitioner vad gäller meny, service och inredningskoncept. För den gastronomiska upplevelsen ansvarar Liam Ginnane, Food & Beverage Manager på Vår Gård. En ny internationell köksmästare anställs för att ta fram en smakupplevelse utöver det vanliga. Under ledning av köksmästare John Bråsth har kockar rekryterats från Italien och tillsammans med Vår Gårds sommelier har de skapat en fast meny med perfekt matchade drycker.
Varje detalj har finslipats för att ge våra gäster en oförglömlig gastronomisk upplevelse. John Bråsth, har bott och verkat i Italien i 11 år vilket givit honom stora kunskaper inom det italienska köket och en gedigen insikt i de gastronomiska skillnader som skiljer de olika provinserna åt. Smakerna förväntas bestå av en mix mellan det svenska och det italienska köket, genom närproducerade råvaror efter säsong.
För att skapa en inbjudande och samtida atmosfär anlitades även varumärkesexperten Elin Lervik. Den vackra byggnaden som uppfördes redan 1897 med vacker interiör av träpaneler, kolonner och takmålningar fick under hösten nytt liv genom en smakfull komplettering av modern konst och design. Syftet var att skapa en hög trivselfaktor där hemtrevligt möter historisk elegans. En helhetsupplevelse för att locka både lokala och tillresta besökare som uppskattar fine dining och kultur på hög nivå..
Bild nedan: Vardagsrummet i anslutning till restaurangen