En av våra lokala leverantörer är Sanda Hönseri i Österhaninge. Härifrån kommer våra goda ekologiska ägg. Ekologiska ägg kommer från hönor som har fri tillgång till utomhusvistelse vilket är stor skillnad mot frigående höns. Ekologiska hönor får endast äta KRAV-godkänt foder. Vi gillar friska lyckliga hönor.
MATFILOSOFI
BRA MAGKÄNSLA INIFRÅN OCH UT
Med fokus på bra råvaror från lokala producenter och en ekologisk medvetenhet vill vi göra gott för både människor, djur och natur. Vi utvecklar ständigt vårt sätt att laga och hantera mat på ett hållbart sätt genom att ställa krav på oss själva och vår omgivning. Genomtänkta, näringsrika måltider som lagas efter säsong ger energi hela dagen. Det ser vi som hållbarhet för både gäst och miljö. Vår matfilosofi är ganska enkel, vårt arbete ska ge en bra magkänsla. Inifrån och ut.
NAKET FRÅN GRUNDEN
I det ständigt sjudande och pulserande köket arbetar våra kockar med en vision och målmedvetenhet om att skapa god mat som gör gott. För att hålla en hög kvalitet är menyn avskalad och naken. Vi strävar alltid efter en ekologisk medvetenhet och arbetar med råvaror som är närproducerade och säsongsanpassade. All mat och fika som serveras från restaurangen och bageriet lagas med omsorg från grunden och på plats. Förutom att det smakar bättre känns det tryggt att ha full koll på innehåll och härkomst. Det blir naturligt att arbeta med närproducerat och råvaror i säsong som då är lättare att få ekologiskt samt får en kortare transportsträcka med mindre miljöpåverkan.
I baren finns flera viner samt alkoholfria drycker som är ekologiska. Ölen är svensk och kommer från bland annat Värmdö bryggeri. En annan dryck som det går åt mängder av under långa konferenser är kaffe. Vårt kaffe är alltid nybryggt och ekologiskt.