Vår Gård har valt att skänka 1 % av alla intäkter under mars månad till UNHCR, som hjälper barn och familjer i Ukraina med akutvård, logi, mat och dricksvatten.

KADI UPMARK, VD

UTHÅLLIGHET, EMPATI & SOLIDARITET

Invasionen och händelseutvecklingen i Ukraina är idag på allas läppar och i allas tankar. Ukrainas öde ligger även på väldigt många människors strategiska bord och kommer så förbli en lång tid framöver. Det är naivt att säga att det som sker nu inte påverkar en själv. Det gör det. Ett krig sätter alltid sina spår, på ett eller annat vis.

Vi alla har noterat och sett en urkraft växa fram då Ukraina som nation har påvisat en otrolig förmåga i uthållighet och solidaritet. Som betraktare ser jag även en stark innovationsförmåga och inte minst drivkraft i viljan att bibehålla och fighta för det som står en närmst, ens rötter och ens autonomi. Kärlek till sitt land och sina medmänniskor. Jag är född och uppvuxen i Estland och har varit med under både perestrojka samt fått uppleva en tid där Estland (och många andra länder inklusive Ukraina) återfick sin självständighet efter nästan 50 år av förtryck under Sovjet. Den perioden i mitt liv bekräftar och bevisar att urkraft kan uppstå ifrån en stark mänsklig längtan efter frihet. Det uppstod en sammanhållning
och solidaritet över gränser som sällan skådats sedan dess. I alla fall sett utifrån min lilla bubbla.

Det uppstod en sammanhållning och solidaritet över gränser som sällan skådats.

Jag förstår Ukrainas strategi och deras driv. Jag förstår deras uthållighet och deras vilja att kämpa för sitt land. Vi som idag står utanför har en demokratisk skyldighet att handla empatiskt och visa medmänsklighet. Det är vårt ansvar att bidra till hopp och det genom att engagera oss genom kärleksfulla handlingar. Och ja, visst kräver det en hel del mod för att visa solidaritet i detta brutala och för oss i västvärlden ologiska krig, men det är genom mod och samanhållning, kämpandes för demokratin och en sundare samhällssyn, som vi bygger starka värderingar och en hållbar framtid.

Därför tänker jag att det bästa vi alla kan göra nu för att bidra, är att engagera oss och våga tänka ett steg längre. Engagera oss genom att visa vägen till uthållighet och en starkt tillsammans-anda.

Och nu tänker du hur? Från ord till handling. Vi på Vår Gård pratar om vikten av att dagligt arbete bör balanseras med sund fritid, där tid med familj och vänner, frisk luft och rörelse är av högsta prioritet. Vi uppmuntrar våra kollegor att njuta av den värmande vårsolen och glädjen i det. Vi fortsätter att lyfta varandra och stärka varandra i alla våra relationer och skapa tillit. Vi visar och känner tacksamhet för det lilla, om det nu är fågelkvitter, friska barn eller tid för att läsa en bok. Vi visar uppskattning till våra nära kära, våra kollegor och gäster. Varje dag. Varje barn som somnar på kvällen och som fått höra några kärleksfulla värmande ord vid nattning stärks av det, likaså vi vuxna när vi får uppskattning av vår partner eller kollega. Underskatta inte uppskattning! Främst känner vi just nu med dem, vars tillvaro är osäker för att de antingen är på flykt eller har sina släktingar och/eller vänner kvar i Ukraina.
Därmed har vi beslutat att skänka 1 % av alla våra intäkter under mars månad till UNHCR, som hjälper barn och familjer i Ukraina med akutvård, logi, mat och dricksvatten. Nu hoppas jag att du vill göra det tillsammans med oss och bokar din vårkonferens, påskvistelse eller härlig lunchdejt här på Vår Gård och hjälper till att bidra.

I tider av osäkerhet och perioder där oron ständigt närvarar i vårt undermedvetna är det viktigare än någonsin att vara empatisk och uthållig. Det är nu vi får möjlighet att verkligen bevisa vårt gemensamma ansvar och kämpa för en sundare samhällssyn som bygger på starka värderingar och en hållbar framtid.

Vi gör det här tillsammans. Ensam är inte stark!

Kadi Upmark, VD

Kalender

Fredag

Februari

After work

Från 16:00

Nu startar vi upp After Work hos Tant Grön varje fredag. Eleganta drinkar, speciella erbjudanden i baren och skön musik blir början på helgen. Välkommen på fest.

Måndag - Söndag

Februari

Yoga & Breathwork

Välkommen på träningspass hos oss i vår nya yogasal vid havet. Våra instruktörer erbjuder Vinyasa, Yin och Hatha yoga samt Breathwork och meditation. Boka klass eller klippkort online.

Lördag & Söndag

Februari

Vinterbad & Bastu

Njut av vinterbad & bastu varje söndag. I bastupaketet ingår lån av badrock, tofflor och handduk samt tillgång till relaxavdelning och brygga. Boka online.

Torsdag

16

Februari

Torsdagsdans

18:00

Maria Bild från Let's Dance är tillbaka och håller en fartfylld Torsdagsdans med start den 16 februari. Dansa till toner av cha-cha, samba, salsa och jive. Inga förkunskaper krävs.

Söndag

26

Februari

Konstvisning

11:00 - 12:00

Upplev Vår Gårds storslagna konstsamling under en konstvisning med vår kunniga guide. Välkommen i januari för nästa visning. Boka online.

Måndag

27

Februari

Sportlov
vecka 9

Under sportlovet öppnar vi upp vår populära vinterbadspaket hela veckan. Boka in en härlig vistelse med familjen och njut av kallbad, bastu, relaxavdelning och goda måltider.

Torsdag

16

Mars

Föreläsning

17:00

Presterar ert team på sin högsta potential? Välkomna på en intressant föreläsning med Anna Hummel-Gumealius om samarbete där både teori och verktyg ingår. Boka biljetter här!

Nyheter

Samarbeten för utveckling

Läs mer

Delikatesser i Skafferiet

Läs mer

Ta med hunden på hotell

Läs mer

Lediga tjänster
på Vår Gård

Läs mer