Logga Vår Gård
Kadi Upmark, VD
Kadi Upmark, VD

Uthållighet, Empati & Solidaritet

Invasionen och händelseutvecklingen i Ukraina är idag på allas läppar och i allas tankar. Ukrainas öde ligger även på väldigt många människors strategiska bord och kommer så förbli en lång tid framöver. Det är naivt att säga att det som sker nu inte påverkar en själv. Det gör det. Ett krig sätter alltid sina spår, på ett eller annat vis

Invasionen och händelseutvecklingen i Ukraina är idag på allas läppar och i allas tankar. Ukrainas öde ligger även på väldigt många människors strategiska bord och kommer så förbli en lång tid framöver. Det är naivt att säga att det som sker nu inte påverkar en själv. Det gör det. Ett krig sätter alltid sina spår, på ett eller annat vis

Vi alla har noterat och sett en urkraft växa fram då Ukraina som nation har påvisat en otrolig förmåga i uthållighet och solidaritet. Som betraktare ser jag även en stark innovationsförmåga och inte minst drivkraft i viljan att bibehålla och fighta för det som står en närmst, ens rötter och ens autonomi. Kärlek till sitt land och sina medmänniskor. Jag är född och uppvuxen i Estland och har varit med under både perestrojka samt fått uppleva en tid där Estland (och många andra länder inklusive Ukraina) återfick sin självständighet efter nästan 50 år av förtryck under Sovjet. Den perioden i mitt liv bekräftar och bevisar att urkraft kan uppstå ifrån en stark mänsklig längtan efter frihet. Det uppstod en sammanhållning
och solidaritet över gränser som sällan skådats sedan dess. I alla fall sett utifrån min lilla bubbla.

Vår Gård har valt att skänka 1 % av alla intäkter under mars månad till UNHCR, som hjälper barn och familjer i Ukraina med akutvård, logi, mat och dricksvatten.

Det uppstod en sammanhållning och solidaritet över gränser som sällan skådats.

Jag förstår Ukrainas strategi och deras driv. Jag förstår deras uthållighet och deras vilja att kämpa för sitt land. Vi som idag står utanför har en demokratisk skyldighet att handla empatiskt och visa medmänsklighet. Det är vårt ansvar att bidra till hopp och det genom att engagera oss genom kärleksfulla handlingar. Och ja, visst kräver det en hel del mod för att visa solidaritet i detta brutala och för oss i västvärlden ologiska krig, men det är genom mod och samanhållning, kämpandes för demokratin och en sundare samhällssyn, som vi bygger starka värderingar och en hållbar framtid.

Därför tänker jag att det bästa vi alla kan göra nu för att bidra, är att engagera oss och våga tänka ett steg längre. Engagera oss genom att visa vägen till uthållighet och en starkt tillsammans-anda


Och nu tänker du hur? Från ord till handling. Vi på Vår Gård pratar om vikten av att dagligt arbete bör balanseras med sund fritid, där tid med familj och vänner, frisk luft och rörelse är av högsta prioritet. Vi uppmuntrar våra kollegor att njuta av den värmande vårsolen och glädjen i det. Vi fortsätter att lyfta varandra och stärka varandra i alla våra relationer och skapa tillit. Vi visar och känner tacksamhet för det lilla, om det nu är fågelkvitter, friska barn eller tid för att läsa en bok. Vi visar uppskattning till våra nära kära, våra kollegor och gäster.

Varje dag. Varje barn som somnar på kvällen och som fått höra några kärleksfulla värmande ord vid nattning stärks av det, likaså vi vuxna när vi får uppskattning av vår partner eller kollega. Underskatta inte uppskattning! Främst känner vi just nu med dem, vars tillvaro är osäker för att de antingen är på flykt eller har sina släktingar och/eller vänner kvar i Ukraina.

Därmed har vi beslutat att skänka 1 % av alla våra intäkter under mars månad till UNHCR, som hjälper barn och familjer i Ukraina med akutvård, logi, mat och dricksvatten. Nu hoppas jag att du vill göra det tillsammans med oss och bokar din vårkonferens, påskvistelse eller härlig lunchdejt här på Vår Gård och hjälper till att bidra.
I tider av osäkerhet och perioder där oron ständigt närvarar i vårt undermedvetna är det viktigare än någonsin att vara empatisk och uthållig. Det är nu vi får möjlighet att verkligen bevisa vårt gemensamma ansvar och kämpa för en sundare samhällssyn som bygger på starka värderingar och en hållbar framtid.

Vi gör det här tillsammans. Ensam är inte stark!

Kadi Upmark, VD

Kalendarium

Nyheter