Odling & trädgård den 23 - 24 maj

Trädgårdstips på Vår Gård

Fråga Anders om trädgården

Nu skördar vi de första vårprimörena och börjar förbereda inför försommarens planteringar och gröna gräsmattor. Har man inte gröna fingrar kan det vara bra med lite råd. Vår trädgårdsmästare Anders finns på plats och ger sina bästa trädgårdstips. Det blir en skön och trevlig pratstund i majluften.

För personlig service ring 08 - 7487700

eller maila reception@vargard.se

Vad händer i rabatten?

Underbara maj och juni

Har man inte hunnit med vårens bestyr är det bra att rensa ett varv bland buskar och snår innan grönskan tar över. I maj är det dags gödsla och reparera gräsmattan så den blir fin och grön. Det är även dags att plantera jordgubbar och grönsaker av alla dess slag. Färgglada perenner frossar vi gärna i och planterar helst i grupp. Under junis ljusa dagar strosar vi runt i trädgården och underhåller med rensing av ogräs och sår ev lite fler grönsaker. Gräsmattan behöver klippas ofta, men inte för kort. Njut och strosa runt i din trädgård. Det kommer snart en höst.

Tips på frågor:

 • Hur gör man egen gödsel?
 • Hur återanvänder man gräsklippet?
 • Hur vet man att plantorna man köper är friska?
 • Finns det något jag kan beskära?
 • Vilka växter gynnar bin och humlor bästa?


 • Information:

  Träffa Anders:
  Lördag & söndag kl 14:00 - 16:00

  Kaféet har öppet för härlig våffellunch och fika mellan kl. 11:00 - 17:00
  Baren har öppet lördag kl 15:00 - 23:00

  För personlig service ring 08 - 7487700

  eller maila reception@vargard.se

  Mail

  Meddelande

  Kopiera länk

  Kalender

  Tisdag

  29

  September

  Lunchyoga

  11:15-12:15

  Välkomna på lunchyoga med Sabina. Vi ses utomhus om vädret tillåter och låter kroppen få ny energi. Kombinera gärna med en god lunch i vårt nya kafé efter passet.

  Fredag

  2

  Oktober

  Lunchträning

  11:15-12:15

  Nu är det dags att utmana kroppen igen och hänga med på Eriks lunchträning. Vi ses på måndagar och fredagar för ett skönt utomhuspass. Njut av en god lunch efteråt och fyll på med energi.

  Fredag & lördag

  3-4

  Oktober

  Familjemiddag

  17:00

  Välkomna till höstens Familjemiddagar. Njut av en härlig middag som dukas upp och delas vid bordet precis som hemma. Nu även på lördagar.

  Lördag

  3

  Oktober

  No waste,
  just taste

  17:30

  Äntligen dags för höstens bästa matupplevelse. Våra passionerade kockar överraskar med en meny på enbart överblivna råvaror. Boka med eller utan hotellpaket.

  Måndag

  26

  Oktober

  Loppis för
  stora & små

  15:00 - 18:00

  På höstlovet anordnar vi en lyxloppis för dom stora och barnens loppis för dom små. Perfekt när man behöver rensa i garderoben och samtidigt ha kul tillsammans. Köp och sälj hos oss.

  27&29

  Oktober

  Ungdomsyoga

  14:00 - 15:00

  Välkomna på yoga för ungdomar med Sabina. På höstlovet finns möjlighet att ha kul med kompisarna och samtidigt få ett skönt yogapass tillsammans. Drop in från 12 år på tisdag och torsdag.

  Tisdag

  27-29

  Oktober

  Bakskola
  för barn

  15:00 - 16:00

  Bageriet lär ut hur man bakar chokladbollar för alla barn från 6 år. En kladdigt god aktivitet under höstlovet. Bakskola blir det både tisdag, onsdag och torsdag. Välkomna att boka.

  Fredag

  30

  Oktober

  Pysselverkstad & spökbesök

  16:00 - 18:00

  På Alla helgons afton blir det pysselverkstad i caféet. Barnen får göra pumpor i marsipan och måla läskiga teckningar. För dom som vågar ingår en historievandring med spökbesök. Välkomna!