Datum
februari
Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. Rätterna, måltiden och upplevelsen under kvällen kommer att fokusera på grönsakerna. David arbetar efter metoden 20/80, vilket innebär att max en femtedel av anrättningarna är animaliskt protein. Animalierna får spela i bakgrunden och lyfta övriga komponenter till nya höjder. Det kommer att bli en matupplevelse att minnas länge!
För personlig service ring 08-748 77 33
eller maila bokabord@vargard.se
Jag jobbar alltid med höga smaker när jag lagar mat och försöker förädla samt förhöja råvarornas naturliga smak utan att det blir vare sig för salt, surt eller fett. Jag brinner för det svenska, närproducerade och att råvarorna är i säsong.
Jag heter David Lundqvist, 34 år och har arbetat inom restaurangbranschen sedan jag var 14 år, på arbetsplatser såsom Slussens Pensionat, Restaurang Fond, Fiskekrogen, Restaurang Jonas och Operakällaren. 2018 vann jag tävlingen Årets Kock och korades till svensk mästare i professionell matlagning 2018. Nu är jag verksam med mitt eget företag David Lundqvist Mat & Konsult AB samt att jag arbetar på Operakällaren.
Min matlagning har rötterna i svensk husmanskost då det var det som serverades under min uppväxt. I restaurangskolan och köken jag jobbat i är jag klassiskt franskt skolad. På senare år har jag upptäckt flera kryddpastor, vinägrar, sojor och fermenteringar som gör att jag dras åt asiatiska smaker såsom kimchi, chinkiangvinäger, vit soja eller fermenterad krabbpasta.
Hällbröd, ostcreme, surdegsbröd, brynt smör
Syrad kjesarhatt, lök, ras el hanout, shiitake och trattkantarellbuljong
Grillad svartrot, fermenterat krabbsmör, surdeg och quinoa
Eldad havskräfta, vita rotfrukter, kryddpeppar, citron och kräftbuljong
Smörbakad skrei, tempura, torskrom, pomelo, fänkål, koriander och miso
Kryddbakad grisrygg, pumpa, blodapelsin, havtorn, pumpakärnor och cidersås
Pepparglaserad slaktarstek, jordärtskocka, tryffel, yuzu, brynt smör och ostronsås
Saltbakade betor, timutpeppar, rökt majonnäs, marconamandel, morot ochvit soja
Risglass, getmese, havssalt, smörkola och bulgur
När: 14 februari 2020
Pris: Mellanrätter 125:- styck, minimum 4 st
Barn äter för halva priset. De får välja av alla rätter som kan anpassas efter smakbild och portion.
Grönsaksstavar med färskostdipp 55:-
Ångad torsk med dillkokt potatis och gröna ärtor 90:-
Kycklingbröst med rostade rotfrukter och parmesansås 90:-
En kula vaniljglass 35:-
Boka gärna en härlig hotellövernattning i samband med middagen. Välj det rum du vill boka och lägg till middagen i nästa steg. Frukostbuffé ingår vid övernattning.
Välkommen att boka en välsmakande vistelse hos oss!
För personlig service ring 08-748 77 33
eller maila bokabord@vargard.se
Datum
februari