Kadi Upmark, VD

Kadi Upmark, VD

En destination med
människor i fokus

Vår Gård är en
plats för alla sinnen

Människor skulle må bättre om de kände en mening, ett sammanhang och en koppling till historien.

En destination med
människor i fokus

En destination med
människor i fokus

Våra gäster påstår att den sitter i väggarna. Personligen tror jag att känslan till stor del handlar om människor och värmen de sprider.
Ja, för vad är det som egentligen skapar hotellets själ? De människor du möter där.
Det är tjejerna i receptionen som ler mot dig. Konditorn som har lagt sin hand vid bakelsen du äter vid fikat. Trädgårdsmästaren som har planterat blommorna i rabatten och bagaren som har knådat brödet. Vår Gård är en destination med människor i fokus.

Våra gäster påstår att den sitter i väggarna. Personligen tror jag att känslan till stor del handlar om människor och värmen de sprider.
Ja, för vad är det som egentligen skapar hotellets själ? De människor du möter där.
Det är tjejerna i receptionen som ler mot dig. Konditorn som har lagt sin hand vid bakelsen du äter vid fikat. Trädgårdsmästaren som har planterat blommorna i rabatten och bagaren som har knådat brödet. Vår Gård är en destination med människor i fokus.

Trädgårdsmästaren Anders Grönqvist

Hans enda chef: Solen

Vår Gårds trädgårdsmästare kanske ser närvarande ut där han står och planterar en perenn i början av våren. I själva verket är Anders Grönqvist i Rio de Janeiro och dansar samba.

Det är kanske inget Vår Gårds trädgårdsmästare Anders Grönkvist talar om för sina chefer, men han gillar lågsäsongen. En folktom vecka som den här, det råkar till råga på allt vara höstlov, är mer eller mindre jackpot för honom. Då kan han gå loss med den högljudda apparaturen utan att någon av gäst ondgör sig. Villa Skärtoftas torn sträcker sig mot en kompakt grå himmel, och ett lätt regn faller över honom där han iförd hörselkåpor drar fram över gräsmattan med lövblåsen i högsta hugg.

Det är svårt att motstå doften av färska bakverk och bröd som gräddas i ugnen och sprider sig genom rummen. Varje dag bakas det för fullt i Vår Gårds eget bageri där prisbelönta bagare och...

Det är svårt att motstå doften av färska bakverk och bröd som gräddas i ugnen och sprider sig genom rummen. Varje dag bakas det för fullt i Vår Gårds eget bageri där prisbelönta bagare och konditorer står för delikata smakupplevelser. Vår Gård kan stoltsera med inte mindre än tre prisbelönta bagare som dagligen ägnar sig åt sin passion. Med stor kreativitet och kärlek gräddas det saftiga bröd och delikata bakverk i bageriet som serverar gästerna under dagens alla måltider.

Maten, brödet och vinet har en särskild plats på Vår Gård. Ett fokus på kunskap, passion och fint utvalda råvaror, skapar grunden för att kunna bjuda på något extra utöver stillad aptit oc...

Maten, brödet och vinet har en särskild plats på Vår Gård. Ett fokus på kunskap, passion och fint utvalda råvaror, skapar grunden för att kunna bjuda på något extra utöver stillad aptit och släckt törst. Kockar och kallskänkor ges utrymme att skapa efter eget huvud och uppmuntras kontinuerligt att lära sig mer. För bästa smakupplevelse rekommenderar gärna Vår Gårds kunniga sommelier ett gott vin till måltiden. Vi serverar närproducerat med noga utvalda råvaror och fokuserar så mycket som möjligt på ekologiskt.

Vår Gård uppfördes av Ernest Thiel och Knut A Wallenberg. Thiel räknas som en av Sveriges genom tiderna största konstmecenater. Han hade en genuin passion för konsten och gjorde mycket för att...

Vår Gård uppfördes av Ernest Thiel och Knut A Wallenberg. Thiel räknas som en av Sveriges genom tiderna största konstmecenater. Han hade en genuin passion för konsten och gjorde mycket för att hjälpa dåtidens talanger att växa och utvecklas. När Kooperativa Förbundet (KF) tog över Vår Gård 1924 , fördes detta arv vidare och kom att utvecklas till landets största Axel Törneman-samling. I dag pryds väggarna av verk signerade Törneman, Olle Baerthling, Carl Milles, Lisa Larsson, Stig Lindberg, Björn Wessman och många, många fler. Var du än väljer att vandra i våra byggnader möts du av konst från då till nu, följ med på en guidad konstvandring för dig och din grupp.

Kalender

Onsdag

1

April

Kostnadsfritt webbinarium

10:00 - 10:30

I samarbete med Arbinger Institute bjuder vi in till deras kostnadsfria webbinarium - "Hur vi håller fokus på det mest kritiska utan att bli tunnelseende".
Anmäl dig här.

Lördag

4

April

Trädgårdstips
med Anders

14:00 - 16:00

Träffa vår trädgårdsmästare Anders för tips och råd inför vårens odlingar och bestyr. En härlig dag för alla trädgårdsentusiaster som längtar efter jord under naglarna.

Mån, ons & tors

Varje vecka

Lunchträning

11:15-12:15

Nu startar vår lunchträning ute i vårsolen. Träna ute i friska luften med vår instruktör Erik. Välj med eller utan lunch. Drop in i receptionen. Vi ses!

mån - lör

Varje vecka

Baren

Från kl. 14:00

Vår lobbybar är nu öppen för mat & dryck mån - lör. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar kl. 16:00.

Lördag & Söndag

Helger

Helglunch med våffla

11:00-17:00

Nu öppnar vi upp för härliga luncher på helgen! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med goda tillbehör.

Fredagar

Varje vecka

Fredagsmiddag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddag hos oss! Vårt nya koncept Fredagsmiddag ger mer tid till familj och vänner. Från 150 kr/person och gratis för barn under 12 år.

Inställt

Tillsvidare

48h
skrivarhelg

Nya datum inom kort

Vi återkommer med nya datum. I samarbete med tidningen Senioren välkomnar vi till några inspirerande dygn! Träffa inspirerande skrivlärare och författare och lär dig skriva.

Fredag

3

april

Middag
utan svinn

19:00

No waste, Just taste är slutsålt den 3 april. Håll utkik efter nästa middag. Vi återkommer med nytt datum.

Fredag

5

juni

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse signerad årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Nyheter

Information till våra besökare

Läs mer

Hemmajobb- eller studier?

Läs mer

Helgluncher
i kafét

Läs mer

24h-koncept på
Vår Gård

Läs mer