2020-06-17

KÄRA GÄST,

Det här är ett brev fullt av tacksamhet och kärlek. I en tuff tid som påverkat hela världen har vi som människor verkligen satts på prov. ⁠Vi har levt och lever i en tid med stora sociala begränsningar, ovisshet och rädsla för framtiden. För oss på Vår Gård har det inneburit en helt ny verklighet med tomma lokaler och uteblivna möten. Från en dag till en annan utmanades vi att ställa om helt för att ens kunna ha öppet. Det hade inte gått utan dig.

Det här är ett brev fullt av tacksamhet och kärlek. I en tuff tid som påverkat hela världen har vi som människor verkligen satts på prov. ⁠Vi har levt och lever i en tid med stora sociala begränsningar, ovisshet och rädsla för framtiden. För oss på Vår Gård har det inneburit en helt ny verklighet med tomma lokaler och uteblivna möten. Från en dag till en annan utmanades vi att ställa om helt för att ens kunna ha öppet. Det hade inte gått utan dig.

2020-06-15

DIGITALA MÖTEN –
ETT NYTT KAPITEL

Våren 2020 blev som ingen annan. Några få dagar i mars skakade om oss alla. För oss som är experter på fysiska konferenser blev det tydligt att just behovet av att konferera inte minskade genom Coronakrisen – problemet var att vi inte längre tilläts att träffas. Vi behövde snabbt ställa om för att kunna erbjuda alternativ till det fysiska mötet.

Våren 2020 blev som ingen annan. Några få dagar i mars skakade om oss alla. För oss som är experter på fysiska konferenser blev det tydligt att just behovet av att konferera inte minskade genom Coronakrisen – problemet var att vi inte längre tilläts att träffas. Vi behövde snabbt ställa om för att kunna erbjuda alternativ till det fysiska mötet.

2020-06-02

NO WASTE,
JUST TASTE

Hejsan! Mitt namn är Karin och jag jobbar som kock på Vår Gård, men i köket är jag mer känd som Kakan. Jag brinner för hållbar matlagning precis som mina kollegor. Intresset för att minska matsvinnet blev både ett lyckat middagsevent och en bok som inte lämnar något på tallriken - No Waste, Just Taste helt enkelt.

Hejsan! Mitt namn är Karin och jag jobbar som kock på Vår Gård, men i köket är jag mer känd som Kakan. Jag brinner för hållbar matlagning precis som mina kollegor. Intresset för att minska matsvinnet blev både ett lyckat middagsevent och en bok som inte lämnar något på tallriken - No Waste, Just Taste helt enkelt.

2020-05-20

BADORTENS
ÅTERKOMST

När vi inte får samlas inomhus har naturen blivit vår närmsta vän. Det är utomhus som vi försiktigt vågar leva och ge plats för alla de behov som vi tidigare tagit för givna. Vi tar barnen till skogen eller vännerna till parken. Träning, mat och umgänge har blivit synonymt med frisk luft. Lite trevande vågar vi leva igen efter en lång tid av osäkerhet. Så hur blir det då med sommaren och semestern?

När vi inte får samlas inomhus har naturen blivit vår närmsta vän. Det är utomhus som vi försiktigt vågar leva och ge plats för alla de behov som vi tidigare tagit för givna. Vi tar barnen till skogen eller vännerna till parken. Träning, mat och umgänge har blivit synonymt med frisk luft. Lite trevande vågar vi leva igen efter en lång tid av osäkerhet. Så hur blir det då med sommaren och semestern?

2020-05-15

SALTSJÖBADS-
ANDAN 2.0

Detta är en inbjudan till oss alla som bor och verkar i Saltsjöbaden. Låt oss odla en levande kultur av samhörighet där allt fler av oss som bor och verkar just här i Saltsjöbaden känner det naturligt att medverka i olika gränsöverskridande samarbeten. Tillsammans med min kollega Madelene Segtertoft leder vi projektet Saltsjöbadsandan 2.0 som en del av Vår Gårds initiativ att utveckla Destination Saltsjöbaden. Thomas de Ming RangeMaker

”Visst, det är en lek med ord, men dessa uttryck beskriver ganska bra vilka konkreta mervärden vi tror att platsen Saltsjöbaden har att erbjuda.”

Detta är en inbjudan till oss alla som bor och verkar i Saltsjöbaden. Låt oss odla en levande kultur av samhörighet där allt fler av oss som bor och verkar just här i Saltsjöbaden känner det naturligt att medverka i olika gränsöverskridande samarbeten. Tillsammans med min kollega Madelene Segtertoft leder vi projektet Saltsjöbadsandan 2.0 som en del av Vår Gårds initiativ att utveckla Destination Saltsjöbaden. Thomas de Ming RangeMaker