Succémiddagen med David

EXKLUSIV MIDDAG MED ÅRETS KOCK 2018

Framflyttad

tillsvidare

Framflyttad

Succémiddagen signerad årets kock 2018, David Lundqvist är framflyttad tillsvidare. Håll utkik efter nytt datum. David arbetar efter metoden 20/80, vilket innebär att max en femtedel av anrättningarna är animaliskt protein. Animalierna får spela i bakgrunden och lyfta övriga komponenter till nya höjder. En nytänkande matupplevelse att minnas länge!

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

DAVID PRESENTERAR SIG

Jag jobbar alltid med höga smaker när jag lagar mat och försöker förädla samt förhöja råvarornas naturliga smak utan att det blir vare sig för salt, surt eller fett. Jag brinner för det svenska, närproducerade och att råvarorna är i säsong.

Jag heter David Lundqvist, 34 år och har arbetat inom restaurangbranschen sedan jag var 14 år, på arbetsplatser såsom Slussens Pensionat, Restaurang Fond, Fiskekrogen, Restaurang Jonas och Operakällaren. 2018 vann jag tävlingen Årets Kock och korades till svensk mästare i professionell matlagning 2018. Nu är jag verksam med mitt eget företag David Lundqvist Mat & Konsult AB samt att jag arbetar på Operakällaren. Min matlagning har rötterna i svensk husmanskost då det var det som serverades under min uppväxt. I restaurangskolan och köken jag jobbat i är jag klassiskt franskt skolad. På senare år har jag upptäckt flera kryddpastor, vinägrar, sojor och fermenteringar som gör att jag dras åt asiatiska smaker såsom kimchi, chinkiangvinäger, vit soja eller fermenterad krabbpasta.

Avsmakningsmeny

Snacks

Tartelett, sjögräs, prästost, shiitake och störkaviar
Ajo blanco, gruyere, surdeg och steklök
Ostron, gurka, ättika och dill

Vårlamm

Lammrygg och slag, färsk vitkål, kastanj, kummin och fläder

Bröd

Kuvertbröd på surdeg
Vispat smör med yoghurt och olivolja

Rabarber

Rabarber, gräddfil, ängssyra och pistage

Potatis

Nypotatis, rök, purjolök, rågbröd, wrångebäckost och tryffel

Till kaffet

Mörk choklad, sesam, chili och havssalt
Jordgubbe och basilika

Sparris

Vit sparris, forellrom, vit soja, ägg, brynt smör och hasselnöt
Grön sparris, makrill, spritärter, ramslök och pepparrot

Tillägg: Ost

Sörmlands ädelost, älgört, fönsterlav, lingon och gran

Pris och datum

När: Framflyttat. Inväntar nytt datum.
Pris: 995 kr/ person
Tillägg: Ost 110 kr
*Dryck tillkommer

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

Framflyttad

tillsvidare

Mail

Meddelande

Kopiera länk

Kalender

Långhelg

21-24

Maj

Kristi himmelsfärd

Välkomna till oss på en skön långhelg i samband med Kristi himmelsfärd. Kaféet och baren är öppet hela helgen och Fredagsmiddag serveras i restaurangen.

Fredagar

Varje vecka

Fredagsmiddag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddag hos oss! Vårt nya koncept Fredagsmiddag ger mer tid till familj och vänner. Från 150 kr/person och gratis för barn under 12 år.

Lör & sön

23 -24

Maj

Trädgårdstips

14:00 - 16:00

Välkomna till andra delen av Anders trädgårdstips. Nu är det dags att se över sommarens planteringar och gröna gräsmattor. Få smarta tips om trädgården och passa på att köpa med lite blommor hem.

Lör & sön

Varje vecka

Kafé med våffellunch

11:00-17:00

Välkomna till kaféet på lördag och söndag. Vi har öppet 11-17 och serverar bland annat goda soppor och vår fantastiska våffelmeny.

Måndag

25

Maj

Lunchträning

11:15-12:15

Välkomna på vår lunchträning ute i vårsolen. Träna ute i friska luften med vår instruktör Erik. Välj med eller utan lunch. Drop in i receptionen. Vi ses!

Tisdag

26

Maj

Lunchyoga

11:15-12:15

Nu utökar vi vår lunchträning med yoga varje tisdag och torsdag. Låt kroppen få ny energi med hatha yoga och kombinera gärna med en god lunch. Passar alla nivåer.

mån - lör

Varje vecka

Bar & terrass

Från kl. 14:00

Vår lobbybar är nu öppen för mat & dryck mån - lör. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour mån - lör kl. 18-19.