Succémiddagen med David

EXKLUSIV MIDDAG MED ÅRETS KOCK 2018

Framflyttad

Succémiddagen signerad årets kock 2018, David Lundqvist är framflyttad tillsvidare. Håll utkik efter nytt datum. David arbetar efter metoden 20/80, vilket innebär att max en femtedel av anrättningarna är animaliskt protein. Animalierna får spela i bakgrunden och lyfta övriga komponenter till nya höjder. En nytänkande matupplevelse att minnas länge!

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

DAVID PRESENTERAR SIG

Jag jobbar alltid med höga smaker när jag lagar mat och försöker förädla samt förhöja råvarornas naturliga smak utan att det blir vare sig för salt, surt eller fett. Jag brinner för det svenska, närproducerade och att råvarorna är i säsong.

Jag heter David Lundqvist, 34 år och har arbetat inom restaurangbranschen sedan jag var 14 år, på arbetsplatser såsom Slussens Pensionat, Restaurang Fond, Fiskekrogen, Restaurang Jonas och Operakällaren. 2018 vann jag tävlingen Årets Kock och korades till svensk mästare i professionell matlagning 2018. Nu är jag verksam med mitt eget företag David Lundqvist Mat & Konsult AB samt att jag arbetar på Operakällaren. Min matlagning har rötterna i svensk husmanskost då det var det som serverades under min uppväxt. I restaurangskolan och köken jag jobbat i är jag klassiskt franskt skolad. På senare år har jag upptäckt flera kryddpastor, vinägrar, sojor och fermenteringar som gör att jag dras åt asiatiska smaker såsom kimchi, chinkiangvinäger, vit soja eller fermenterad krabbpasta.

Avsmakningsmeny

Snacks

Tartelett, sjögräs, prästost, shiitake och störkaviar
Ajo blanco, gruyere, surdeg och steklök
Ostron, gurka, ättika och dill

Vårlamm

Lammrygg och slag, färsk vitkål, kastanj, kummin och fläder

Bröd

Kuvertbröd på surdeg
Vispat smör med yoghurt och olivolja

Rabarber

Rabarber, gräddfil, ängssyra och pistage

Potatis

Nypotatis, rök, purjolök, rågbröd, wrångebäckost och tryffel

Till kaffet

Mörk choklad, sesam, chili och havssalt
Jordgubbe och basilika

Sparris

Vit sparris, forellrom, vit soja, ägg, brynt smör och hasselnöt
Grön sparris, makrill, spritärter, ramslök och pepparrot

Tillägg: Ost

Sörmlands ädelost, älgört, fönsterlav, lingon och gran

Pris och datum

När: Framflyttat. Inväntar nytt datum.
Pris: 995 kr/ person
Tillägg: Ost 110 kr
*Dryck tillkommer

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

Mail

Meddelande

Kopiera länk

Kalender