David Lundqvist gästspelar

Exklusiv middag med
årets kock 2018

Datum

14

februari

Matupplevelse

Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. David arbetar efter metoden 20/80, vilket innebär att max en femtedel av anrättningarna är animaliskt protein. Animalierna får spela i bakgrunden och lyfta övriga komponenter till nya höjder. En matupplevelse att minnas länge!

Middagen med David är nu slutsåld men det går bra att skriva upp sig på vår väntelista genom att maila till bokabord@vargard.se. Vi välkomnar också våra gäster att boka bord på vår härliga familjefredag!

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

David presenterar sig

Jag jobbar alltid med höga smaker när jag lagar mat och försöker förädla samt förhöja råvarornas naturliga smak utan att det blir vare sig för salt, surt eller fett. Jag brinner för det svenska, närproducerade och att råvarorna är i säsong.

Jag heter David Lundqvist, 34 år och har arbetat inom restaurangbranschen sedan jag var 14 år, på arbetsplatser såsom Slussens Pensionat, Restaurang Fond, Fiskekrogen, Restaurang Jonas och Operakällaren. 2018 vann jag tävlingen Årets Kock och korades till svensk mästare i professionell matlagning 2018. Nu är jag verksam med mitt eget företag David Lundqvist Mat & Konsult AB samt att jag arbetar på Operakällaren.

Min matlagning har rötterna i svensk husmanskost då det var det som serverades under min uppväxt. I restaurangskolan och köken jag jobbat i är jag klassiskt franskt skolad. På senare år har jag upptäckt flera kryddpastor, vinägrar, sojor och fermenteringar som gör att jag dras åt asiatiska smaker såsom kimchi, chinkiangvinäger, vit soja eller fermenterad krabbpasta.

Kvällens meny

Bröd

Hällbröd, ostcreme, surdegsbröd, brynt smör

Svamp

Syrad kjesarhatt, lök, ras el hanout, shiitake och trattkantarellbuljong

Grill

Grillad svartrot, fermenterat krabbsmör, surdeg och quinoa

Havskräfta

Eldad havskräfta, vita rotfrukter, kryddpeppar, citron och kräftbuljong

Skrei

Smörbakad skrei, tempura, torskrom, pomelo, fänkål, koriander och miso

Gris

Kryddbakad grisrygg, pumpa, blodapelsin, havtorn, pumpakärnor och cidersås

Kossa

Pepparglaserad slaktarstek, jordärtskocka, tryffel, yuzu, brynt smör och ostronsås

Betor

Saltbakade betor, timutpeppar, rökt majonnäs, marconamandel, morot ochvit soja

Ris

Risglass, getmese, havssalt, smörkola och bulgur

Information och priser

När: 14 februari 2020 - SLUTSÅLT
Pris: Mellanrätter 125:- styck, minimum 4 st

Barn

Barn äter för halva priset. De får välja av alla rätter som kan anpassas efter smakbild och portion.

Grönsaksstavar med färskostdipp 55:-
Ångad torsk med dillkokt potatis och gröna ärtor 90:-
Kycklingbröst med rostade rotfrukter och parmesansås 90:-
En kula vaniljglass 35:-

För personlig service ring 08-748 77 33

eller maila bokabord@vargard.se

Mail

Meddelande

Kopiera länk

Kalender

Fredag

31

Januari

Middag
utan svinn

19:00

No waste, just taste! Vår mest hållbara succé är tillbaka. Våra kockar serverar en kulinarisk middag lagad på enbart överblivna råvaror.

Fredagar

Varje vecka

Familjefredag på Vår Gård

från 17:00

Kom och ät fredagsmiddagen hos oss! Vårt nya koncept Familjefredag ger mer tid till familj och vänner. Vuxna äter för 150 kr/person och barn under 12 år äter gratis.

Fredag

14

Februari

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse skapad av årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!

Lördagar

Hela vintern

Vinterlunch på lördagar

11:00-15:00

Nu öppnar vi upp för härliga vinterluncher på lördagar! På menyn hittar du bland annat värmande goda soppor och våfflor med goda tillbehör.

Fre-lör

6-7

Mars

24h Upplyst
& Stark

15:00

Ett härligt och viktigt dygn för oss kvinnor som söker information, värme och kunskap för att hitta vårt bästa jag i klimakteriet.

Mån-fre

Varje vecka

After work
Mån - Fre

16:00-23:00

Kom och slappna av efter arbetsdagen på vår after work. Dämpad belysning, skön musik och en riktigt härlig barmeny! Happy hour på fredagar.

Fre-lör

20-21

Mars

24h
Boot Camp

16:00

Ge dig själv en ordentlig energikick med vårt 24h boot camp. En helg med intensiv utomhusträning i vacker naturskön miljö.

Fre-sön

27-29

mars

48h
skrivarhelg

14:00

I samarbete med tidningen Senioren välkomnar vi till några inspirerande dygn! Träffa inspirerande skrivlärare och författare och lär dig skriva.

Fredag

3

april

Middag utan svinn

19:00

No waste, just taste! Extrainsatt datum för vår mest hållbara succé! En middag tillagad på enbart överblivna råvaror. Boka din plats nu, först till kvarn!

Fredag

5

juni

Middag med årets kock 2018

19:00

Följ med på en nytänkande matupplevelse signerad årets kock 2018, David Lundqvist. Vi garanterar en smaksensation att minnas länge!