BAGERIANSVARIG MED SMAK FÖR DET MODERNA

VÄLKOMMEN JOSEFINE

Bageriet har fått en ny stjärna bakom ugnarna som skall röra runt lite extra i kaksmeten. Josefine Baumman blir ny bageriansvarig hos oss på Vår Gård från och med augusti. Senast var hon med och öppnade bageriet på hotellet At Six som konditor och senare som bageriansvarig. Josefine bär på en lång erfarenhet och karriär där det visar sig att hennes mormor hade ett finger med i spelet.

 

Direkt efter gymnasiet började Josefine arbeta som konditor på Chokladfabriken där hon arbetade i 10 år. Under denna period vann hon både Årets Pralin 2009 på chokladfestivalen och den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2011. Josefine beskriver denna tid som mycket lärorik:

– På Chokladfabriken fick jag möjlighet att experimentera och utveckla mig. Jag fick även chansen att tävla och stannade ofta kvar efter jobbet för att träna på nya recept och tekniker. Att vinna Årets Konditor ledde till fler uppdrag under kommande år vilket gjorde att jag växte i min roll och blev mer självgående.

Intresset för bakning kom tidigt för Josefine som är uppvuxen på Odenplan i Stockholms innerstad. Här fanns en viktig person med i spelat som inspirerat den framgångsrika konditorn:

– När jag var liten följde jag alltid med mormor ut i köket. Mormor älskade att baka och jag älskade att baka med henne. Jag hängde gärna i hennes förkläde och smakade på kaksmet. Mormor var min stora förebild.

Vårt bageri är idag mycket omtyckt av hotell och konferensgäster och som bageriansvarig kommer ett stort ansvar att bibehålla ryktet, men även att överraska med nya idéer. Josefine berättar om sina visioner, styrkor och förhoppningar inför det nya uppdraget:

– Det ska bli spännande att få samarbeta med vårt starka bagarteam och tillsammans skapa en härlig kundrelation med Saltsjöborna. Tanken är att erbjuda ett lokalt bageri som inte bara levererar fantastiska produkter till kafé och konferens utan även ha ett fast tårtsortiment för beställningar. Det är alltid någon högtid som skall firas så man skall kunna köpa tårtor och bakelser året runt. Jag är ganska modern av mig i mitt utförande och väldigt stark på smaksättning så jag hoppas kunna tillföra några nya idéer som kan ta oss till en ännu högre nivå.

På tal om tårtor så blir man ju nyfiken på vilken som är favoriten:

– Om jag skulle få välja så blir det en tårta med mörk chokladmousse, chokladbrownie, körsbärsmarmelad, hasselnöts-dacquoise (en mjuk maräng) och en salt kolakräm med kaffekross.

Våra gäster kan med andra ord se fram emot en njutningsbar säsong framöver. Josefine är varmt välkommen till vårt gäng på Vår Gård.

Kalender

Fredag

Februari

After work

Från 16:00

Nu startar vi upp After Work hos Tant Grön varje fredag. Eleganta drinkar, speciella erbjudanden i baren och skön musik blir början på helgen. Välkommen på fest.

Måndag - Söndag

Februari

Yoga & Breathwork

Välkommen på träningspass hos oss i vår nya yogasal vid havet. Våra instruktörer erbjuder Vinyasa, Yin och Hatha yoga samt Breathwork och meditation. Boka klass eller klippkort online.

Lördag & Söndag

Februari

Vinterbad & Bastu

Njut av vinterbad & bastu varje söndag. I bastupaketet ingår lån av badrock, tofflor och handduk samt tillgång till relaxavdelning och brygga. Boka online.

Torsdag

16

Februari

Torsdagsdans

18:00

Maria Bild från Let's Dance är tillbaka och håller en fartfylld Torsdagsdans med start den 16 februari. Dansa till toner av cha-cha, samba, salsa och jive. Inga förkunskaper krävs.

Söndag

26

Februari

Konstvisning

11:00 - 12:00

Upplev Vår Gårds storslagna konstsamling under en konstvisning med vår kunniga guide. Välkommen i januari för nästa visning. Boka online.

Måndag

27

Februari

Sportlov
vecka 9

Under sportlovet öppnar vi upp vår populära vinterbadspaket hela veckan. Boka in en härlig vistelse med familjen och njut av kallbad, bastu, relaxavdelning och goda måltider.

Torsdag

16

Mars

Föreläsning

17:00

Presterar ert team på sin högsta potential? Välkomna på en intressant föreläsning med Anna Hummel-Gumealius om samarbete där både teori och verktyg ingår. Boka biljetter här!

Nyheter

Samarbeten för utveckling

Läs mer

Delikatesser i Skafferiet

Läs mer

Ta med hunden på hotell

Läs mer

Lediga tjänster
på Vår Gård

Läs mer