Bageriansvarig med smak för det moderna

Välkommen Josefine

Bageriet har fått en ny stjärna bakom ugnarna som skall röra runt lite extra i kaksmeten. Josefine Baumman blir ny bageriansvarig hos oss på Vår Gård från och med augusti. Senast var hon med och öppnade bageriet på hotellet At Six som konditor och senare som bageriansvarig. Josefine bär på en lång erfarenhet och karriär där det visar sig att hennes mormor hade ett finger med i spelet.

Direkt efter gymnasiet började Josefine arbeta som konditor på Chokladfabriken där hon arbetade i 10 år. Under denna period vann hon både Årets Pralin 2009 på chokladfestivalen och den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2011. Josefine beskriver denna tid som mycket lärorik:

- På Chokladfabriken fick jag möjlighet att experimentera och utveckla mig. Jag fick även chansen att tävla och stannade ofta kvar efter jobbet för att träna på nya recept och tekniker. Att vinna Årets Konditor ledde till fler uppdrag under kommande år vilket gjorde att jag växte i min roll och blev mer självgående.

Intresset för bakning kom tidigt för Josefine som är uppvuxen på Odenplan i Stockholms innerstad. Här fanns en viktig person med i spelat som inspirerat den framgångsrika konditorn:

- När jag var liten följde jag alltid med mormor ut i köket. Mormor älskade att baka och jag älskade att baka med henne. Jag hängde gärna i hennes förkläde och smakade på kaksmet. Mormor var min stora förebild.

Vårt bageri är idag mycket omtyckt av hotell och konferensgäster och som bageriansvarig kommer ett stort ansvar att bibehålla ryktet, men även att överraska med nya idéer. Josefine berättar om sina visioner, styrkor och förhoppningar inför det nya uppdraget:

- Det ska bli spännande att få samarbeta med vårt starka bagarteam och tillsammans skapa en härlig kundrelation med Saltsjöborna. Tanken är att erbjuda ett lokalt bageri som inte bara levererar fantastiska produkter till kafé och konferens utan även ha ett fast tårtsortiment för beställningar. Det är alltid någon högtid som skall firas så man skall kunna köpa tårtor och bakelser året runt. Jag är ganska modern av mig i mitt utförande och väldigt stark på smaksättning så jag hoppas kunna tillföra några nya idéer som kan ta oss till en ännu högre nivå.

På tal om tårtor så blir man ju nyfiken på vilken som är favoriten:

- Om jag skulle få välja så blir det en tårta med mörk chokladmousse, chokladbrownie, körsbärsmarmelad, hasselnöts-dacquoise (en mjuk maräng) och en salt kolakräm med kaffekross.

Våra gäster kan med andra ord se fram emot en njutningsbar säsong framöver. Josefine är varmt välkommen till vårt gäng på Vår Gård.

Kalender

Fre & lör

Maj

Familjemiddag

16:00

Välkomna till vår Familjemiddag. Vi dukar upp en ny härlig meny med goda rätter att dela på vid bordet. Umgås och njut med familj och vänner i vår mysiga matsal.

Lör & sön

Maj

Online yoga

8:15

Unna dig en stund för dig själ och koppla av med vår online yoga. Vi öppnar upp vår mysiga lokal Marc varje lördag kl. 8:15 & 16:00, samt söndag kl. 8:15. Välkomna på drop in.

Lör & sön

Maj

Korvgrillning

14-16

Grilla korv över öppen eld på vår vedeldade utomhusgrill vid vattnet. Beställ i förväg från vår goda korvmeny och njut av en varm choklad i vårluften.

Tis & lör

Maj

Lunchyoga
med Sabina

Från kl. 11:00

Välkomna på lunchyoga med Sabina varje tisdag kl 11:15 och lördag kl. 11:00. Yoga sker på vår natursköna innergård och god lunch serveras i Vincaféet.

Fre - sön

Maj

Pingsthelgen

21-23 maj

Vi firar pingst med blomstermarknad, somrig á la carte och lite romantik på pingstafton då vår första drop in vigsel hålls. På lördag öppnar vi även upp för lunch i matsalen.
Boka bord här.

Lördag

22

Maj

Drop in Vigsel

FULLBOKAT

På Pingstafton finns en unik möjlighet att gifta sig hos oss. Vi arrangerar en smidig drop in vigsel i vacker utomhusmiljö för det lilla sällskapet. Vigselförrättare ingår.

Söndag

30

Maj

Mors dag

11:30

Fira mors dag med en härlig lunch i vår restaurang. Köket serverar en somrig meny med säsongens finaste råvaror. Umgås och njut av den vackra utsikten med nära och kära. Boka bord idag.

Nyheter

Svinnsmarta helgkassen

Läs mer

Personal sökes - jobba med oss

Läs mer

Hotellpaket för senioren

Läs mer

Hotellpaket för golfaren

Läs mer