BAGERIANSVARIG MED SMAK FÖR DET MODERNA

VÄLKOMMEN JOSEFINE

Bageriet har fått en ny stjärna bakom ugnarna som skall röra runt lite extra i kaksmeten. Josefine Baumman blir ny bageriansvarig hos oss på Vår Gård från och med augusti. Senast var hon med och öppnade bageriet på hotellet At Six som konditor och senare som bageriansvarig. Josefine bär på en lång erfarenhet och karriär där det visar sig att hennes mormor hade ett finger med i spelet.

 

Direkt efter gymnasiet började Josefine arbeta som konditor på Chokladfabriken där hon arbetade i 10 år. Under denna period vann hon både Årets Pralin 2009 på chokladfestivalen och den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2011. Josefine beskriver denna tid som mycket lärorik:

– På Chokladfabriken fick jag möjlighet att experimentera och utveckla mig. Jag fick även chansen att tävla och stannade ofta kvar efter jobbet för att träna på nya recept och tekniker. Att vinna Årets Konditor ledde till fler uppdrag under kommande år vilket gjorde att jag växte i min roll och blev mer självgående.

Intresset för bakning kom tidigt för Josefine som är uppvuxen på Odenplan i Stockholms innerstad. Här fanns en viktig person med i spelat som inspirerat den framgångsrika konditorn:

– När jag var liten följde jag alltid med mormor ut i köket. Mormor älskade att baka och jag älskade att baka med henne. Jag hängde gärna i hennes förkläde och smakade på kaksmet. Mormor var min stora förebild.

Vårt bageri är idag mycket omtyckt av hotell och konferensgäster och som bageriansvarig kommer ett stort ansvar att bibehålla ryktet, men även att överraska med nya idéer. Josefine berättar om sina visioner, styrkor och förhoppningar inför det nya uppdraget:

– Det ska bli spännande att få samarbeta med vårt starka bagarteam och tillsammans skapa en härlig kundrelation med Saltsjöborna. Tanken är att erbjuda ett lokalt bageri som inte bara levererar fantastiska produkter till kafé och konferens utan även ha ett fast tårtsortiment för beställningar. Det är alltid någon högtid som skall firas så man skall kunna köpa tårtor och bakelser året runt. Jag är ganska modern av mig i mitt utförande och väldigt stark på smaksättning så jag hoppas kunna tillföra några nya idéer som kan ta oss till en ännu högre nivå.

På tal om tårtor så blir man ju nyfiken på vilken som är favoriten:

– Om jag skulle få välja så blir det en tårta med mörk chokladmousse, chokladbrownie, körsbärsmarmelad, hasselnöts-dacquoise (en mjuk maräng) och en salt kolakräm med kaffekross.

Våra gäster kan med andra ord se fram emot en njutningsbar säsong framöver. Josefine är varmt välkommen till vårt gäng på Vår Gård.

Kalender
Nyheter

Skippa tvätten och plantera ett träd

Läs mer

Sov över på midsommar

Läs mer

Glasskiosken är öppen

Läs mer

Lediga tjänster
på Vår Gård

Läs mer