Vi drar gärna en parallell till historien om Saltsjöbaden som tog sin början i slutet av 1800-talet då Knut A Wallenberg fick en vision efter en resa till Europas riviera om att skapa en badort för stressade Stockholmare som behövde fly innerstadens brus. Det växte fram en restaurang, ett hotell och ett badhus som skulle bli det fulländade rekreationsmålet för den moderna människan. Idag bygger vi vidare på idén genom Saltsjöbadsandan 2.0 och skapar en Restination, en Festination samt en Testination.

INNOVATION OCH SAMHÖRIGHET

DESTINATION SALTSJÖBADEN

Vår vision på Vår Gård om att skapa hållbara upplevelser genom omtanke och engagemang har genererat i ett nytt initiativ som inkluderar hela Saltsjöbaden som ort och destination. Vi vill uppmuntra Saltsjöbadens invånare, företag, institutioner och föreningar att mötas genom gränsöverskridande samarbeten för en mer innovativ infrastruktur och känsla av samhörighet. Detta är grundidén med Destination Saltsjöbaden som vi hoppas skall resultera i ett mer kreativt och levande samhälle för gäster och boende.

 

 

Som följd av Corona-krisen är det nu mer aktuellt än någonsin att finna nya vägar för att överleva, och utvecklandet av Destination Saltsjöbaden har fått en oväntad språngbräda. För att möjliggöra samarbeten mellan lokala aktörer och invånare behövs en ny kultur och samarbetsvilja. Vi behöver finna innovation i vår gemensamma förmåga som leder till både lösningar av akuta problem och en framtid med fungerande infrastruktur, vi behöver hitta en Saltsjöbadsanda 2.0.
Tanken är att Vård Gårds rymliga och inspirerande miljöer blir en fysisk hub med tre stycken Co-spaces eller utvecklingsrum där Saltsjöbadens aktörer kan samskapa en innovativ infrastruktur för gränsöverskridande samarbeten. Dessa tre ”verkstäder” blir; en digifysisk studio med greens screens och annan smart teknik i kombination med nätbaserad teknik; en prototypverkstad med maskiner för bearbetning av olika material och ett flowroom med visuell och fysisk miljö för tankeprocesser. Här kan aktörerna aktivt delta i nyskapande och hållbara samarbeten inom både affärsverksamhet, föreningsliv och gemensamma samhällsfunktioner.
Utbildnings- och informationstillfällen om hur vi arbetar med Co-spaces kommer ledas av Thomas de Ming och Madelene Segertoft från RangeMaker. Här skall man kunna utveckla och testa nya koncept, värdeflöden, tjänstepaket och samhällsfunktioner som sträcker sig långt bortom krisen.
Destination Saltsjöbaden kommer etablera sig som en unik och attraktiv geografisk plats genom att:
– det blir extra lätt att utveckla och testa nya innovativa lösningar (Testination)
– vara som gjord för både genuin vila och återhämtning i sköna miljöer (Restination)
– både vardag och helg kan vara fylld av glad och lekfull social samvaro (Festination).
Med en lokal Saltsjöbadsanda 2.0 skapar vi fler arbetstillfällen, bättre tjänster och produkter, högre grad av resiliens bland företag, föreningar, och invånare samt lägre resursförbrukning på orten.

Varmt välkomna till Saltsjöbaden

Tillsammans ser vi möjligheterna

För mer information och intresse att delta i projektet kontakta:

thomas.deming@rangemaker.se eller ring 0707531439

Följ oss gärna på facebook: Destination Saltsjöbaden

Kalender

Fredag

Februari

After work

Från 16:00

Nu startar vi upp After Work hos Tant Grön varje fredag. Eleganta drinkar, speciella erbjudanden i baren och skön musik blir början på helgen. Välkommen på fest.

Måndag - Söndag

Februari

Yoga & Breathwork

Välkommen på träningspass hos oss i vår nya yogasal vid havet. Våra instruktörer erbjuder Vinyasa, Yin och Hatha yoga samt Breathwork och meditation. Boka klass eller klippkort online.

Lördag & Söndag

Februari

Vinterbad & Bastu

Njut av vinterbad & bastu varje söndag. I bastupaketet ingår lån av badrock, tofflor och handduk samt tillgång till relaxavdelning och brygga. Boka online.

Torsdag

16

Februari

Torsdagsdans

18:00

Maria Bild från Let's Dance är tillbaka och håller en fartfylld Torsdagsdans med start den 16 februari. Dansa till toner av cha-cha, samba, salsa och jive. Inga förkunskaper krävs.

Söndag

26

Februari

Konstvisning

11:00 - 12:00

Upplev Vår Gårds storslagna konstsamling under en konstvisning med vår kunniga guide. Välkommen i januari för nästa visning. Boka online.

Måndag

27

Februari

Sportlov
vecka 9

Under sportlovet öppnar vi upp vår populära vinterbadspaket hela veckan. Boka in en härlig vistelse med familjen och njut av kallbad, bastu, relaxavdelning och goda måltider.

Torsdag

16

Mars

Föreläsning

17:00

Presterar ert team på sin högsta potential? Välkomna på en intressant föreläsning med Anna Hummel-Gumealius om samarbete där både teori och verktyg ingår. Boka biljetter här!

Nyheter

Samarbeten för utveckling

Läs mer

Delikatesser i Skafferiet

Läs mer

Ta med hunden på hotell

Läs mer

Lediga tjänster
på Vår Gård

Läs mer