Vi drar gärna en parallell till historien om Saltsjöbaden som tog sin början i slutet av 1800-talet då Knut A Wallenberg fick en vision efter en resa till Europas riviera om att skapa en badort för stressade Stockholmare som behövde fly innerstadens brus. Det växte fram en restaurang, ett hotell och ett badhus som skulle bli det fulländade rekreationsmålet för den moderna människan. Idag bygger vi vidare på idén genom Saltsjöbadsandan 2.0 och skapar en Restination, en Festination samt en Testination.

Innovation och samhörighet

destination Saltsjöbaden

Vår vision på Vår Gård om att skapa hållbara upplevelser genom omtanke och engagemang har genererat i ett nytt initiativ som inkluderar hela Saltsjöbaden som ort och destination. Vi vill uppmuntra Saltsjöbadens invånare, företag, institutioner och föreningar att mötas genom gränsöverskridande samarbeten för en mer innovativ infrastruktur och känsla av samhörighet. Detta är grundidén med Destination Saltsjöbaden som vi hoppas skall resultera i ett mer kreativt och levande samhälle för gäster och boende.

Som följd av Corona-krisen är det nu mer aktuellt än någonsin att finna nya vägar för att överleva, och utvecklandet av Destination Saltsjöbaden har fått en oväntad språngbräda. För att möjliggöra samarbeten mellan lokala aktörer och invånare behövs en ny kultur och samarbetsvilja. Vi behöver finna innovation i vår gemensamma förmåga som leder till både lösningar av akuta problem och en framtid med fungerande infrastruktur, vi behöver hitta en Saltsjöbadsanda 2.0.
Tanken är att Vård Gårds rymliga och inspirerande miljöer blir en fysisk hub med tre stycken Co-spaces eller utvecklingsrum där Saltsjöbadens aktörer kan samskapa en innovativ infrastruktur för gränsöverskridande samarbeten. Dessa tre "verkstäder" blir; en digifysisk studio med greens screens och annan smart teknik i kombination med nätbaserad teknik; en prototypverkstad med maskiner för bearbetning av olika material och ett flowroom med visuell och fysisk miljö för tankeprocesser. Här kan aktörerna aktivt delta i nyskapande och hållbara samarbeten inom både affärsverksamhet, föreningsliv och gemensamma samhällsfunktioner.
Utbildnings- och informationstillfällen om hur vi arbetar med Co-spaces kommer ledas av Thomas de Ming och Madelene Segertoft från RangeMaker. Här skall man kunna utveckla och testa nya koncept, värdeflöden, tjänstepaket och samhällsfunktioner som sträcker sig långt bortom krisen.
Destination Saltsjöbaden kommer etablera sig som en unik och attraktiv geografisk plats genom att:
- det blir extra lätt att utveckla och testa nya innovativa lösningar (Testination)
- vara som gjord för både genuin vila och återhämtning i sköna miljöer (Restination)
- både vardag och helg kan vara fylld av glad och lekfull social samvaro (Festination).
Med en lokal Saltsjöbadsanda 2.0 skapar vi fler arbetstillfällen, bättre tjänster och produkter, högre grad av resiliens bland företag, föreningar, och invånare samt lägre resursförbrukning på orten.

Varmt välkomna till SaltsjöbadenTillsammans ser vi möjligheterna

För mer information och intresse att delta i projektet kontakta:
thomas.deming@rangemaker.se eller ring 0707531439

Följ oss gärna på facebook: Destination Saltsjöbaden

Kalender

Torsdag

1

Oktober

Lunchyoga

11:15-12:15

Välkomna på lunchyoga med Sabina. Vi ses utomhus om vädret tillåter och låter kroppen få ny energi. Kombinera gärna med en god lunch i vårt nya kafé efter passet.

Fredag

2

Oktober

Lunchträning

11:15-12:15

Nu är det dags att utmana kroppen igen och hänga med på Eriks lunchträning. Vi ses på måndagar och fredagar för ett skönt utomhuspass. Njut av en god lunch efteråt och fyll på med energi.

Fredag & lördag

3-4

Oktober

Familjemiddag

17:00

Välkomna till höstens Familjemiddagar. Njut av en härlig middag som dukas upp och delas vid bordet precis som hemma. Nu även på lördagar.

Lördag

3

Oktober

No waste,
just taste

17:30

Äntligen dags för höstens bästa matupplevelse. Våra passionerade kockar överraskar med en meny på enbart överblivna råvaror. Boka med eller utan hotellpaket.

Måndag

26

Oktober

Loppis för
stora & små

15:00 - 18:00

På höstlovet anordnar vi en lyxloppis för dom stora och barnens loppis för dom små. Perfekt när man behöver rensa i garderoben och samtidigt ha kul tillsammans. Köp och sälj hos oss.

27&29

Oktober

Ungdomsyoga

14:00 - 15:00

Välkomna på yoga för ungdomar med Sabina. På höstlovet finns möjlighet att ha kul med kompisarna och samtidigt få ett skönt yogapass tillsammans. Drop in från 12 år på tisdag och torsdag.

Tisdag

27-29

Oktober

Bakskola
för barn

15:00 - 16:00

Bageriet lär ut hur man bakar chokladbollar för alla barn från 6 år. En kladdigt god aktivitet under höstlovet. Bakskola blir det både tisdag, onsdag och torsdag. Välkomna att boka.

Fredag

30

Oktober

Pysselverkstad & spökbesök

16:00 - 18:00

På Alla helgons afton blir det pysselverkstad i caféet. Barnen får göra pumpor i marsipan och måla läskiga teckningar. För dom som vågar ingår en historievandring med spökbesök. Välkomna!

Nyheter

Hybridmöten
träffas på distans

Läs mer

Dagkontor för hemmajobb

Läs mer

Bageriet får en smaksäker stjärna

Läs mer

Ledig tjänst - Hovmästare sökes

Läs mer